Holnap bezár az eToys

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. március 7. 20:42
A játékok online kereskedelmével foglalkozó eToys csődeljárást kért egy Delaware állambeli bíróságon, és valószínűleg csütörtökön bezárja e-kereskedelmi oldalait.
A lépés sajnos senkit nem ér meglepetésként, a vállalat felett régóta gyülekeznek a sötét fellegek, már korábban bejelentették, hogy a cég papírjai a közeljövőben kikerülnek a Nasdaq tőzsdeindexen jegyzett részvények sorából.

A bezárást előkészítő utolsó lépések egy olyan vállalat sorsát pecsételik meg, mely az 1990-es évek internetes robbanása során létrejött e-kereskedelmi vállalkozások közül az egyik legismertebb volt, és működése modellszerűen jelezte a piaci trendek változását. A cég 1999 májusában bevezette papírjait a tőzsdén, és 20 dolláros részvényárfolyamon 166 millió dollárért értékesítette azokat. A neves pénzügyi befektetőcégek, például az Idealab, a Highland Capital Partners és a Sequoia Capital Partners által támogatott eToys részvényei 1999 októberében elérték a 84 dollár 25 centes árfolyamot is, és a cég ugyanezen év ünnepi időszakában nagyobb forgalmat bonyolított le, mint a Toys „R” Us, vagy az Amazon.com. Múlt decemberben azonban a bevételi kilátásokat drasztikusan csökkenteni kellett, és a cég megkezdte saját maga értékesítését, a múlt héten például BabyCenter.com oldalukat 10 millió dollárért eladták a Johnson & Johnsonnak - írta a CNet.

Kulcsszavak: eToys e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36