Meghosszabbították a DT-Elektrim tárgyalás határidejét

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 9. 09:12
A lengyel Elektrim távközlési vállalat és a Deutsche Telekom április 30-ig meghosszabbította a határidőt a tárgyalásokra arról, hogy a német távközlési vállalat megvásárolná az Elektrim vezetékes és adattovábító üzletágainak többségi részesedését.
A tavaly decemberi szándéklevél szerint a Deutsche Telekom 51-51 százalékot vásárolna az Elektrim üzletágaiból 180 millió dollárért. A tárgyalások határideje először február végén járt le, és egyszer már meghosszabbították szerdáig.

Az Elektrim csütörtöki közleménye szerint az újabb halasztást felhasználják az Elektrim kapcsolatainak megerősítésére partnereivel, és tisztázni igyekeznek a francia Vivendivel kötött beruházási megállapodást is. A Vivendinél február végén közölték, hogy választott bírósági eljárást kezdeményeznek az Elektrim ellen, mert szerintük a lengyel szolgáltató megszegte a Vivendi és az Elektrim 1999. decemberi megállapodását azzal, hogy tárgyalásokat kezdett a Deutsche Telekommal.

Február közepén még úgy hírlett, hogy a Vivendi nem fog küzdeni az Elektrim Telekomunikacja vállalatban lévő részesedéséért, ellenkezőleg, valószínűleg megpróbálja azt elfogadható áron eladni a Deutsche Telekomnak.

A francia távközlési és közszolgáltató óriáscég 1999-ben 1,2 milliárd dollárt fizetett az Elektrim távközlési részlege, az Elektrim Telekomunikacja 49 százalékáért. Az Elektrim Telekomunikacjának 51 százaléka van a Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) mobilszolgáltatóban. A Deutsche Telekom részlegéé, a DeTeMobilé a PTC további 45 százaléka.

A lengyel törvény a nagy nyugat-európai vállalatoknak lehetőséget ad jelenlétük bővítésére, többség szerzésére a távközlésben. A Vivendi azonban sosem tette világossá lengyelországi stratégiáját, a Deutsche Telekom azonban értésre adta, hogy jelen akar lenni a piacon - mondták varsói elemzők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36