Önálló kommunikációs ügynökségként működik tovább a FleishmanHillard Café
Új digitális divízióval kiegészülve, önálló kommunikációs ügynökségként folytatja tevékenységét a FleishmanHillard Café (korábbi nevén Café PR) a hazai és a nemzetközi piacon. Ez azt is jelenti, hogy 24 éves együttműködést követően a FleishmanHillard Café kiválik a Café Csoportból. A négyszeres év PR ügynöksége nyertes vállalkozás vezetője a jövőben is Balaton Anita lesz, aki élve az előző tulajdonos fair ajánlatával, őt kivásárolva a múlt év végén a cég többségi tulajdonosává vált és a tulajdonosi körben ott van még Fadgyas Gábor is a cégmenedzsmentből, mint Innovációs és stratégiai igazgató.
A FleishmanHillard Café majd negyedszázados története során közel hatszáz ügyfél kiszolgálásával alapozta meg szakmai hírnevét hazai és nemzetközi szinten. Miként a kommunikációs piacon, így a Café csoport életében is jelentős változások történtek ez idő alatt. A 2013-ban lezajlott konszolidáció a csoporton belül új felállást teremtett, ami már szakított az eredeti, az egyes szakterületek önállóságára építő felfogással. 2016-ban történt egy vezetőváltás, ami szakmailag és a cégirányítást illetően is más irányba fordította a csoportot, 2019-től pedig deklaráltan elkezdődött a cégek önálló fejlesztése, külön utas fejlődése. Ennek egy markáns állomása volt, hogy több mint tíz év nemzetközi együttműködés után a Café PR felvette a FleishmanHillard nevet.
A közelmúlt történései mögött egy olyan üzleti döntés volt, ami a FleishmanHillard Café számára egyértelműen a közös út végét jelentette.
„Jó ideje éreztük azt, hogy a saját utunkat követve nagyobb szabadsággal tudjuk képviselni és megvalósítani a szakmai elképzeléseinket. Ezzel együtt vallom, hogy a Café Csoport létrehozása, amiben alapítóként a kezdetektől ott voltam, a legjobb dolog volt, ami a kommunikációs szakmával Magyarországon a 2000-es évek elején történt. Az integrált kommunikációs megközelítés első hírvivői és szakmai alapjainak felállítói lehettünk. A FleishmanHillard Café csapata ennek szellemében szeretne tovább működni. Eddigi gyakorlatunkhoz hűen, stratégiai kommunikációs tanácsadóként és megvalósítóként nyújtunk ezután is támogatást ügyfeleinek: adatokra és valódi insightokra építve, valamint az üzleti céljaikat fókuszba helyezve” – mondta Balaton Anita.
A szakember különösen büszke arra, hogy a FleishmanHillard Café csapata egy emberként állt az új útra lépés mellé. A széleskörű tapasztalatokkal rendelkező kollégákra építve folyamatosan szélesítik, erősítik majd szolgáltatási portfóliójukat. A vállalati kommunikáció és a reputációépítés mellett a belső kommunikáció, a toborzástámogatás, az employer branding stratégiák, a válságkommunikációs rendszerépítés, valamint a bevonás alapú integrált kampányok megvalósításával egyaránt foglalkozni fognak. A digitális divízió mellett épül a vezetői kompetencia és kommunikációs tréningekkel foglalkozó üzletág is. A fejlődében partnerük 2009 óta a világ vezető PR ügynökségi hálózata, a FleishmanHillard.
Az új működés lehetőségeit igazolja, hogy az önállósodás óta eltelt időszakban a FleishmanHillard Café már több jelentős tendert nyert el.
A FelishmanHillard Café 2024. március 1-től már a Szépvölgyi Irodaparkban található új székhelyükön, a Montevideo u. 9. szám alatt folytatja a munkát.
Kapcsolódó cikkek
- 25 milliárd forintos árbevétellel zárja az évet a Work Force
- Jelentősen növelte átadott repülőgépeinek számát az Airbus 2023-ban
- Nemzetközi feladatot kapott a Schneider Electricnél Siliga Tünde
- A személyes jelenlétet előtérbe helyező, hibrid munkarendet vezet be az SAP Magyarországon is
- A YouGov felvásárolja a CPS GfK-t
- Együttműködési megállapodást kötött a Delta és az evosoft
- Egyesült a WTS Klient és a Finacont
- Új fokozatba kapcsolt Magyarországon a Schneider Electric
- Ismét bekerült a DJSI World indexbe az LG
- Magyar vállalkozás válhat a közép-európai térség legerősebb piaci szereplőjévé
Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI
3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes
Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél.
Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő
Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.
Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg
Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.
Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője
A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.
Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia
Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára.