Környezetbarát flottával ünnepli ötven éves együttműködését a Waberer's Csoport és a Papyrus

forrás: Prím Online, 2024. február 3. 10:22

Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatója fél évszázada lát el szállítási és raktározási feladatokat az egykor helyi vállalatból indult, mára a digitális korszak papír nagykövetévé vált Papyrus-nak. A saját területükön meghatározó két vállalat 2024-ben dedikált, megújult és környezetbarát flottával tervezi ünnepelni 50 éves együttműködését. 

 

A Waberer’s és a Papyrus közös története és öt évtizedes sikeres együttműködése 1973-ban vette kezdetét egy akkoriban úttörőnek számító logisztikai partnerséggel. Ekkor jött létre ugyanis az az alapszerződés a Volán TEFU és az akkori Papíripari Vállalat között, amely egy jelentős közös raktárberuházást foglalt magában Pestlőrincen. A közös befektetés mellett az együttműködés folyamatosan bővült, és új dimenziókat nyitott meg a logisztikai partnerségek terén. A Waberer's (akkor még Volán TEFU) és a Papyrus (akkor Papíripari Vállalat, majd PAPÍRKER és végül Papyrus Hungária Zrt.) közötti kapcsolat nemcsak a raktározási megoldásokra terjedt ki, hanem az évek során számtalan hozzáadott értékű tevékenységet is magába foglalt. Az elmúlt fél évszázad alatt a Waberer's Csoport a logisztikai tevékenységek teljes tárházát biztosította a Papyrus-nak: a direkt és gyűjtőszállítások, a raktározási tevékenységek mellett – többek között – FTL fuvarozást, targonca bérbeadást, furgonos terítést, valamint készpénzkezelési szolgáltatást a mai napig is biztosít a Waberer’s Csoport a piacvezető cégnek.

 

 

Az együttműködés a két nagy múltú vállalat között azonban nem csak a múltra épül, hanem a jövőre is fókuszál, mindketten elkötelezettek a fejlődés és a fenntartható jövő iránt. Ezt a szemléletet tükrözi az elektromos meghajtású járművekkel történő kiszállítások bevezetése, valamint a dedikált flotta 2024-ben tervezett fiatalítása is, melyekkel jelentős CO2-kibocsátás csökkenést kíván elérni a két cég tevékenysége során.

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Waberer’s öt évtizedes együttműködést ünnepelhet a Papyrus-szal, hiszen a mai világban példaértékűnek számít egy ilyen szoros és hosszútávú partnerkapcsolat. Együttműködésünk túlmutat az üzleti kapcsolaton, hiszen az évek alatt számos kapcsolódási pont alakult ki a két cég között, és ennek köszönhetően a kölcsönös bizalom is folyamatosan erősödött közöttünk. A Waberer’s Csoport egyik kulcsértéke az ügyfélközpontúság, mert számunkra ügyfeleink elégedettsége az elsődleges. Az, hogy a Papyrus mindig bízott a Waberer’s-ben és megbízható partnerként kezelt bennünket, olyan érték, amiért mindig hálásak leszünk” – mondta Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

 

 

Szilágyi Jenő, a Papyrus Hungária Zrt. vezérigazgatója az évforduló és a partnerség kapcsán kifejtette: „A mai gyorsan változó világban ritka az öt évtizedes múltra visszatekintő cég, és még ritkább az ötven évig fennálló, partnerek közötti együttműködés. A Papyrus-nál generációk egymásra átszálló üzenete a stabilitás és a minőség, amit minden partnerünkkel gondosan ápolunk és óvunk. A hosszan tartó kapcsolatok nem a véletlen művei. A Papyrus-nak több vevővel van sok évtizedes együttműködése, amire nagyon büszkék vagyunk. A hosszú kapcsolat jövője viszont a folyamatos megújuláson is múlik. Nekünk fontos a környezetünk jövője, és ebben egyformán gondolkodunk partnerünkkel, a Waberer’s-szel.  Az új közös flotta területén tervezett fejlesztésekkel a környezetünk közös óvása új lendületet ad majd a következő évtizedbe való belépéshez.” 

 

A Waberer's és a Papyrus közötti fél évszázados együttműködés példaértékű a logisztika és a papíripar területén egyaránt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36