Uniós elismerés a BIOMAPS-nek

forrás: Prím Online, 2024. február 6. 17:54

Az EU Erasmus+ Irodája „jó gyakorlat” minősítést adományozott az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet részvételével lezajlott Biographical map library of European authors projektnek.

A projekt 2020 és 2023 között zajlott le Spanyolország, Portugália és Magyarország, illetve az EUROGEO (European Association of Geographers) együttműködésével. A munka során online multimédiás bemutatók (úgynevezett "storymap"-ek) készültek minden résztvevő ország 15 fontos írójának és költőjének életéről és műveiről, az interaktív tananyagokat a középfokú oktatásban lehet hasznosítani. A projektben magyar oldalról a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium és az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet vettek részt.

 

Az értékelésben a zsűri méltatta, hogy a projekt hatékonyan irányítja rá a figyelmet az irodalom (mint az európai kulturális örökség része) társadalmi értékére, innovatív digitális módszerekkel segíti a tanulók nyelvi, kommunikációs, digitális és térbeli kompetenciáiának fejlődését, az elkészült produktumok pedig széles körben felhasználhatók lesznek a középfokú oktatásban.

 

A résztvevők reményei szerint a munka 2024 októberétől kutatási projektként folytatódhat az Erasmus+ program szervezetek és intézmények közötti együttműködéseket támogató KA2 pályázati kategóriájában. A BIOMAPS projekt egyébként 2023 szeptemberében elnyerte a Spanyol Földrajzi Társaság által adományozott "Legjobb innovációs projekt a földrajzoktatásban" díjat is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14