Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

forrás: Prím Online, 2024. február 20. 11:27

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

 

Február 16-án közös mentorprogramot indít kilenc mentor-mentorált párossal a Budapesti Corvinus Egyetem és az OTP Bank. Az együttműködésben gazdasági vagy pénzügyi tanulmányokat folytató másod-, harmadéves alapszakos vagy mesterszakos hallgatók négy hónapon keresztül a bank közép- és felsővezetőinek mindennapjairól, a multinacionális vállalati kultúráról, az üzleti, banki működésről szerezhetnek első kézből tapasztalatot. A corvinusos hallgatók megismerhetik a vállalat működését, az üzleti etikettet, riportkészítésben, értekezleteken, szakterületi képzéseken vehetnek részt, tárgyalástechnikákat tanulmányozhatnak. Alkalmuk nyílik kérdezni, tanulni, tapasztalatot gyűjteni, kapcsolati tőkéjüket gyarapítani. Az OTP számára a program kiváló lehetőség az utánpótlásra, a pályakezdők igényeinek feltérképezésére és a számukra vonzó munkahelyi feltételek megteremtésére. A mentorok pedig gyakorolhatják a fiatal generációval való hatékony együttműködést, amit saját kollégáiknál is hasznosíthatnak. 

 

Vas Réka

 

„A program kitűnően illeszkedik ahhoz a stratégiai célunkhoz, hogy gyakorlatorientált oktatást kínáljunk a hallgatóinknak, és számukra élő vállalati környezetben, személyes kapcsolatok kiépítésével is segítsük szakmai fejlődésüket és megkönnyítsük munkaerőpiaci érvényesülésüket. A mentorprogram közelebb hozza egymáshoz az egyetemi és vállalati szférát, és arra is lehetőséget ad, hogy tovább erősítsük az egykori és jelenlegi hallgatóink közötti kötődést, hiszen az OTP jelenleg is több száz corvinusos alumnit alkalmaz” – mondta Vas Réka, a Corvinus oktatási rektorhelyettese.

 

Galovics Gábor

 

„Biztos vagyok benne, hogy az együttműködés kölcsönösen előnyös lesz az OTP Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem számára is, és hosszútávú szakmai kapcsolat alakulhat majd ki a mentorok és mentoráltjaik között. A mentorprogramban részt vevő hallgatók kiváló banki vezetőktől és szakértőktől tanulhatnak majd, miközben a mentoruktól a szakmai és a személyes orientációban, karriertervezésben is segítséget kaphatnak. E mellett a hallgatók közvetlen betekintést kapnak majd egy nagyvállalat mindennapi működésébe és kultúrájába, bankunk számára a társadalmi szerepvállalás mellett pedig az utánpótlás egyik fontos csatornája is lehet a program” – emelte ki Galovics Gábor, az OTP Bank Budapesti Régiójának régióvezetője.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem az elmúlt évben számos jelentős nemzetközi és magyar vállalattal lépett együttműködésre, többek között az Ernst & Young nemzetközi tanácsadó céggel, a Hewlett Packard Enterprise-zal és a Market Építő Zrt.-vel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50