Népszerű oldal - picit másképp...

Video (Varga Gábor) Video (Varga Gábor), 2001. március 13. 23:52
Mint ahogy az a toplisták elején lévő oldalakból kiderül, népszerű lapot csinálni nem nehéz. Az ember fog néhány képet meztelen embertársairól, mellé rak pár máshonnan szedett MP3- és filmlinket, hozzáad néhány izgő-mozgó Java-alkalmazást, az egészet fűszerezi némi lopott hack- vagy crackírással, és persze mielőtt elkezdené hirdetni az oldalt "Itt minden megtalálható!" felkiáltással, szerez valahonnan egy SMS-küldő formot, mivel az emberek szeretnek SMS-t küldeni. Ha ez megvan, a napi pár száz látogató garantált - az persze már más kérdés, hogy a tisztelt honlaptulajdonosnak valójában fogalma sincs, hogy mit kezdjen velük.
Ám a hirtelen összegyűlt "mindenes" oldalak felett lassan talán mégis eljár az idő. A sikeres dolgokat gyakran felkarolja egy-egy nagyobb ötlet vagy vállalkozás: a kisebb MP3-oldalaknak nem sok esélyük van már a Napsterrel (www.napster.com) és a többi cserehálózattal szemben, s az SMS-küldés ilyesfajta módja is kezd idejemúlttá válni. A weblaplátogatásnál sokkal kényelmesebb módja az SMS elküldésének, ha egy kifejezetten erre készített programot (www.prim.hu/letoltes/index.prm?pid=614) vagy akár saját levelezőprogramunkat használjuk erre a célra. Ahhoz, hogy ez utóbbit megtehesse valaki, csak egy SMS-értesítéssel ellátott e-mail címre van szüksége. Westel-előfizetőknek és dominósoknak ilyen ingyen jár, csak jelezni kell, hogy szükségük van rá, de a többieknek se nehezebb a dolguk, hiszen a neten is rengetegen kínálnak már hasonló szolgáltatást (www.quios.com, www.unimobile.com, www.sms.ru).

Ha már megvan a mailcímünk, újabb lehetőségek nyílnak meg előttünk: a w3.swi.hu/video/scream címről letölthető mIRC-kiegészítés segítségével SMS-ben értesítést kérhetünk számítógépünktől arról, hogy mi minden történik az IRC-n, amíg mi épp nem tartózkodunk a gép előtt, vagy egy válasz-SMS segítségével akár az utcáról is vezérelhetjük komputerünket, anélkül, hogy ahhoz mobiltelefont vagy bármi mást csatlakoztatnánk SMS-fogadás céljából. Az IRC és a mobiltelefon összekapcsolása nem egyedülálló lehetőség: ma már ICQ (www.icq.com) segítségével is küldhetünk rövid szöveges üzeneteket, és egyre több erre szakosodott oldal lát napvilágot, ahol mindezeken felül különböző szolgáltatásokat - hírek vagy épp moziműsor küldését - vehetünk igénybe (www.ingyensms.hu, www.777sms.hu).

S ha a többi látogatócsalogató eszköz is hasonló színvonalon forog majd közkézen, talán eljön az idő, hogy a toplisták csúcsára is az egyénibb, tartalommal rendelkező oldalak kerülnek... Vagy mégsem? A "legjobb oldalak" a jövőben is csak az aktuális őrületsokaságok lopott tárházai lesznek? Rajtad is múlik...

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38