Optikai távközlés, avagy: Második Magyar WDM Workshop

Kovács Attila, 2001. március 16. 17:40
A HTE és a Matáv közös szervezésében, a BME és az MTA szakmai támogatásával 2001. március 27-én Budapesten (Matáv Tölösi Konferenciaterem) kerül megrendezésre a Második Magyar WDM Workshop, a hullámhossz-multiplexált (WDM) optikai távközlési rendszerekkel kapcsolatos legújabb műszaki-tudományos eredményekről.
A négy blokkban (fotonikus eszközök és rendszerek evolúciója; optikai IP kapcsolók és routerek; WDM hálózatok kutatása; WDM hálózatok Magyarországon) összesen 14 előadás hangzik el. Az előadók az USA-ból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Izraelből, Franciaországból, Olaszországból és Magyarországról érkeznek.

A WDM rendszerek első generációja már a professzionális távközlő hálózatok szerves részét képezi, európai és világméretű WDM hálózatok épültek ki. A hagyományos transzporthálózati funkciók után ma a berendezésfejlesztők figyelme az optikai alapú IP rendszerek felé irányul. Biztató kísérletek folynak az optikai alapú csomagkapcsolás megvalósítása területén is. A mostani konferencia tematikájának a középpontjában a WDM berendezések legújabb generációi, az IPoWDM rendszerek, a kapcsolt optikai hálózatok és alkalmazásaik állnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38