3COM - az idén 20-30 százalékos növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 19. 10:03
A 3COM Hungary Kft. a magyarországi 100 millió dolláros hálózati telefonrendszerek piacán 15-20 százalékos részesedést mondhat magáénak, s az idén várhatóan 20-30 százalékkal növeli árbevételét - közölte Bartucz László, a társaság ügyvezető igazgatója.
Az ügyvezető elmondta: a magyarországi teljes informatikai piac 1 milliárd dollárra tehető, amelyen belül a hálózati piac évente mintegy 30 százalékkal bővül. Hozzátette: a bővülés folyamatos, ezért úgy vélik, piaci lehetőségeik jók. A hálózati, ezen belül az internet alapú (IP) telefonrendszereket forgalmazó és telepítő 3COM azon cégeknek ajánlja az új megoldásokat, amelyek a hagyományosnál szélesebb körű és hatékonyabb alkalmazást, illetve egyszerűbben karbantartható, jobb ügyfélkapcsolatot lehetővé tevő hálózatot szeretnének.

Szabó Gábor, a 3COM marketing igazgatója a magyar piaccal kapcsolatban elmondta: lehetőségeiket csökkenti, hogy az internet használata még kevéssé elterjedt Magyarországon, aminek hétterében részben a magas távközlési díjak állnak. A marketing igazgató aláhúzta: az éves növekedési terv realitását mutatja, hogy a magyar IP-piacon vezető 3COM Hungary a legutóbbi negyedévben 30 százalékos növekedést ért el. Szabó Gábor hozzátette: a 3COM a hálózati rendszerek világpiacán továbbra is vezető pozíciót tölt be, miközben a legutóbbi időszakban megerősítette helyzetét az IP-alapú rendszerek területén.

Az IP-alapú rendszerek piaca világszerte gyorsan nő: míg 2000-ben e szegmens forgalma 213 millió dollár volt, addig az előrejelzések szerint 2005-re már 4 milliárd dollár lesz. A marketing igazgató kifejtette: a hagyományos telefonpiac a nemzetközi adatok alapján 20 milliárdra tehető, ám az IP-telefónia egyre inkább előre tör. A szakértői becslések szerint néhány éven belül a hagyományos rendszerek mintegy 20 százalékát váltja fel az IP-alapú hálózat.

A 3COM vezetői szerint a magyar és a kelet-európai piac nagy lehetőségeket rejt magában, hiszen itt mindig is jellemző volt, hogy a felhasználók technológiai lépcsőket átlépve, a legújabb technológiát vásárolják meg és telepítik.

Kulcsszavak: 3Com-hu +céginfo iptelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36