Telekom és ZDF: netes partnerek

FeriMesz , 2002. július 14. 20:32
A Deutsche Telekom a ZDF-fel alkotott kooperációban új internetes hírcsatornát kíván létrehozni az on-line üzlet serkentésére. Az alapítók szándéka, hogy az oldalt hosszú távon Németország vezető hírportáljává fejlesszék.
A Telekom elnöke, Ron Sommer és a ZDF képviseletében Dieter Stolte március 20-án tette közzé a T-Online és a ZDF "heute" műsorának együttműködési szándékát.

"Szándékunk az, hogy a "heute.t-online.de" oldalt hosszú távon Németország vezető hírportáljává fejlesszük" - mondta Sommer. A T-Online nem titkolt szándéka, hogy az új információs website-tal több felhasználót vonzzon saját oldalaira.

Az együttműködés során két jelentős cég működik együtt. A ZDF és a T-Online a jövő sikereinek két ideális pólusa. Idén augusztusban lejár a ZDF eddigi szerződése, amelyben a Microsoft-tal és az NBC tévétársasággal (MSNBC) működött együtt.

Az új hírportál előreláthatólag augusztusban, az IFA rádiós kiállítás idején indul be. További információkat a CeBIT-en ismertet a T-Online, amelynek részvényárfolyama több, mint 8 százalékkal, 10,30 euróra emelkedett a frankfurti tőzsdén.

Sommer véleménye szerint ismét a CeBIT egyik központi témája lesz az internet és az on-line kommunikáció. Ezen a területen még messze nem ért véget a gyarapodás. A Telekom masszívan dolgozik a T-DSL-szolgáltatások kiépítésén - Sommer ez a "legagresszívabb kiépítési folyamat a világon". Az év végére a telekom már 2,5-3 millió DSL-elérést tud lehetővé tenni. Az új technológia a hagyományos telefonhálózat alapjaiból születik, és segítségével a felhasználók sokszoros ISDN-sebességgel szörfölhetnek az interneten.

A Telekom nagy igyekezettel dolgozik az új mobiltelefon-generáció kiépítésén is. Már áprilisban megkezdik az új szabvány kísérleti alkalmazását. Sommer hangsúlyozta: a Telekom a telekommunikációs ágazat minden vállalatánál jobban készül az UMTS-korra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38