Synergon: a cseh kapcsolat

Kovács Attila, 2001. március 25. 18:42
A Synergon Informatikai Rt. és a cseh Infinity a.s. cég együttműködési terveit ismertette sajtótájékoztató keretében március 23-án Gyurós Tibor vezérigazgató, Lantos Levente vezérigazgató-helyettes és a cseh cég vezetésének a képviseletében Tomas Vymetal.
Cél a regionális jelenlét erősítése, a cégek egymást kiegészítő tudásanyagának és kapacitásának összehangolása. Az együttműködés megfelel a Synergon dinamikus terjeszkedési igényének, találkozik az EU-integráció és a határokon átnyúló projektek iránti igényekkel. Az időpont kedvez az együttműködésnek, mert jelenleg a konkurencia megosztott, nincsenek óriás informatikai cégek a piacon, de már láthatóak a konszolidáció jelei. A hazainál nagyobb cseh piac előnyei a Synergon számára kamatoztathatók, egyszerűbben megközelíthetővé válik a szlovák piac, mindkét cég fontos lépést tehet a lengyel piac irányába. A Synergon horvátországi érdekeltsége után a cseh, szlovák, lengyel és magyar régió együttesen 85 milliós lélekszámú régiója kedvező lehetőségeket biztosít, a Synergon volumennövekedése nemzetgazdasági előnyökkel jár, cross selling lehetőségeket biztosít.

Az 1992-ben alapított, tőzsdei jelenléttel bíró Infinity lojális közép- és nagyvállalati ügyfélkörrel rendelkezik, jó a piaci imázsa, piacvezető szerepet tölt be a Compaq-, Cisco-, Microsoft-, Nortel-, HP-, Novell-, Alcatel-, SAP-technológiák területén, szakmai kompetenciával rendelkezik a Microsoft-partneri vonatkozások, valamint szupport- és infrastruktúra-bővítés terén. Saját fejlesztésű szoftvermegoldások, call centeres hardver-szoftver rendelkezésre állás, rendszerfelügyeleti szolgáltatások jelentik repertoárját. Ügyfelei közé tartozik többek között a Skoda autógyár és a Cseh Államvasutak. A Synergonhoz hasonló pozitív szemléletű, növekedésorientált menedzsment irányítja. A tavalyi 852 millióval szemben 2001-re 860-870 millió cseh korona bevételt várnak.

A közös stratégia része az Infinity termékportfóliájának bővítése és a szolgáltatások fejlesztése, ily módon a szolgáltatások részarányának erőteljes növelése az árbevételben. Konkrét célkitűzés a termékskála Cisco aktív eszközökkel való bővítése, a rendszerfelügyeleti, remote jellegű, valamint az informatikai outsourcing, az e-commerce és az internetsecurity jellegű tevékenységfejlesztés. Közös cél, hogy az Infinity teljes szolgáltatási skálával rendelkező megoldásszállítóvá váljon, erőteljes outsourcing és e-business tevékenységgel. A Synergon küldetésének érzi, hogy a csoportba tartozó cégekkel közösen Kelet-Európa legjobb IT-megoldásszállítójává váljanak a növekvő piaci részesedés, a megosztott szakmai kompetenciák és erőforrások, valamint a megosztott tudásközpontok kialakítása révén.

Kulcsszavak: +céginfo Infinity Synergon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50