Informatikai hírek egy forrásból

, 2001. március 28. 20:37
A CNettől a Terminálig, a Prímtől a CNN-ig, az Index technológiai híreitől a német Gólemig szinte minden fontosabb hírforrásról kínál hírcímeket - „azon melegében”, ahogy eredeti helyükre felkerülnek - a Prím Online legújabb szolgáltatása, a szamitastechnika.com.
A Prím, amely ma már nemritkán negyven friss informatikai hírt jelenít meg naponta, sokféle segédszolgáltatással igyekszik csillapítani az olvasók híréhségét. A napi és heti hírlevelek mellett működik a „Riasztás”, amely akkor küld e-mailt vagy SMS-t a felhasználónak, ha bizonyos szavak előfordulnak a hírben; az Avantgo funkcióval offline PDA-ra is letölthetjük a híreket, és azokat később olvashatjuk el; vagy akinek fontos, hogy folyamatosan értesüljön a világban zajló történésekről, kirakhatja a címsorokatat az "asztalára", és azok félóránként maguktól frissülnek. Ezt a címsorszolgáltatást bővítette most a Prím mások címsoraival. A Kapusoft hírkereső szoftverének felhasználásával - a Kapusofttal együttműködésben - a prim.hu főoldalán a szamitastechnika.com szolgáltatásra kattintva (vagy közvetlenül a szamitastechnika.com oldalra lépve) a legfőbb magyar és külföldi informatikai hírszolgáltatók címsorai együtt jelennek meg, lehetővé téve, hogy akár a CNet, a Newsbytes, a CNN címsorait is egyszerre nézze át az érdeklődő a magyar hírszolgáltatók (Terminál, Supergamez, CW-Számítástechnika, HWSW és mások - egyebek mellett a Prím) informatikai híreivel.

– A számítástechnika szó általánosabb annál, mintsem hogy kisajátítsuk csak a Prím híreinek – jelentette ki Vértes János, a Prím Média elnöke –, ugyanakkor egy olyan szolgáltatás, ahol a lehetőség szerint minden fontos friss informatikai hírre rábukkan a látogató, jól szolgálja olvasóinkat. Lehet, hogy így reklámozunk néhány olyan konkurenst, akiről esetleg eddig a mi látogatóink nem is tudtak, de nem hisszük, hogy ezzel sokat veszítenénk, olvasóink szakemberek, és ha másképp nem, hát épp eme szolgáltatás segítheti őket abban, hogy eldöntsék, ki nyújt az interneten IT-témában több és értékesebb információt.

A szamtastechnika.com oldalon a dobozméretek igazodni fognak a site-ok hírtermelő képességéhez, vagyis nem szimpátia alapján döntik el a szerkesztők, hogy kitől közölnek kevesebb, kitől több hírt, hanem attól, aki óránként, vagy annál is sűrűbben frissíti híreit, mondjuk tucatnyi címsort közöl a site, míg attól, aki csak napi hét-nyolc friss hírt akaszt ki oldalára, kevesebbet.

Maguk az olvasói érdeklődések is befolyásolhatják, hogy kinek mekkora dobozt nyit a Prím, ugyanis a rendszer figyeli a kattintásokat. Akiknek ma még nincs dobozuk, de a szerkesztők fontos hírforrásnak tekintik, azok az oldal alján linkként jelennek meg, vagyis a szamitastechnika.com egyúttal a legnagyobb magyarországi linkgyűjtemény is, amely ugródeszkát kínál a legfontosabb amerikai, ázsiai, nyugat- és kelet-európai informatikai hírportálokhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14