Magyar szoftverfejlesztői piac - Rakit Kft.

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 28. 08:04
A magyar szoftverfejlesztői piac mintegy 60 cége egyelőre nem kapcsolódott be a világ programozási vérkeringésébe, ehhez hatékonyságnövelő, új ötletekre van szükség - mondta Bánóczy Zoltán, a Rakit IT Fejlesztő Kft. stratégiai igazgatója sajtótájékoztatójukon.
Az igazgató tájékoztatása szerint a magyar cégek kétharmada hagyományos számítástechnikai szoftverek kidolgozását végzi, egyharmad részük pedig internetes megoldásokkal foglalkozik. Bánóczy Zoltán a piac nagyságát a 40, szoftvereket fejlesztő vállalkozással számolva évente 25 milliárd forintra becsülte, a világhálóra dolgozóké szerinte ennél jóval kisebb. A Rakit a nemzetközi piacra szánt új fejlesztését bemutatva a szakember kifejtette: az N+ nevű programnyelv olyan internetes oldalkidolgozást tesz lehetővé, amely az eddig külön végzett fejlesztési és grafikai tervezést együtt valósítja meg.

- A könnyített web-oldal kidolgozási módszer a hagyományos fejlesztés felébe kerül, ráadásul az üzemeltetéssel sem kell a felhasználóknak foglalkoznia - emelte ki Bánóczy Zoltán utalva arra, hogy az angol nyelvű fejlesztői programot partnercégeik az interneten keresztül bérelhetik.

A Rakit terveiről az igazgató közölte: a 100 százalékban magyar tulajdonú, tavaly októberben alapított cég szolgáltatását eddig hét partner bérli. - Havonta a szolgáltatás 100 ezer forintba kerül, ami az idén több mint 100 partnercéggel számolva legalább 100 millió forintos árbevételt vetít előre - állítja a stratégiai igazgató.

Kulcsszavak: Rakit trend +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59