Montana - növekvő árbevétel

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 29. 08:06
A rendszerintegrátor Montana cégcsoport 2000-ben csaknem 8 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 27 százalékkal haladja meg az előző évit - közölte Vadász Pál, a Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Beszámolt arról, hogy az egymilliárd forintos saját tőkéjű cégcsoport tavalyi nem auditált, adózás előtti eredménye 400 millió forintot tett ki, ez 130 millióval magasabb az 1999. évinél.

A vezérigazgató elmondta, hogy a Montana a német, osztrák és svájci piacokon is növelte forgalmát. Ezekben az országokban az 1999. évi, összesen 900 millió forintos árbevétel mintegy 1,2 milliárd forintra emelkedett tavaly.

A Montana az idén legalább 20 százalékos forgalombővülésre számít, ám cégvásárlások esetén akár 50 százalék is lehet a növekedési ütem - mutatott rá Vadász Pál. A vezérigazgató nem részletezte, hogy mely országokban, milyen cégeket szeretnének megvásárolni.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a nagy hozzáadott-értékű tevékenységek - rendszerintegráció, szoftverfejlesztés, adatvédelem és a tanácsadás - a cégcsoport teljes bevételének 40 százalékát adták. A Montana tervei szerint az idén az ezekből az üzletágakból származó forgalomhányad a cégcsoport termékportfóliójának növelésével tovább bővülhet.

Vadász Pál az árbevétel-növekedés gátjaként a szakemberhiányt említette. Szerinte megfelelő informatikusbázissal a tervezettnél nagyobb növekedés lenne realizálható.

A vezérigazgató megemlítette azt is, hogy a Montana jelenleg a harmadik helyet foglalja el a nem multinacionális rendszerintegrátorok piacán, s az idén szeretné megközelíteni versenytársait.

A cégcsoport 100 százalékban magyar tulajdonban van, ám a tervek között szereplő részvényopciós program bevezetését követően ez változhat - tette hozzá a vezérigazgató.

Kulcsszavak: Montana +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36