Tizennyolcmillió Windows Media video

, 2001. március 29. 09:44
Eddig több mint tizennyolcmillió videoanyagot küldtek online felhasználóknak Windows Media technológia felhasználásával.
A szám azt igazolja, hogy a filmgyártó ipar úttörői egyre inkább a Microsoft által nyújtott technológiához fordulnak, s várják az online videotartalom terjesztéséből származó profitjuk emelkedését. A vezető tartalomszolgáltatók ma már havonta 2 millió videoanyagot szállítanak Windows Media formátumban. Többek között a CinemaNow, a FILMSPEED és a SightSound Technologies is bejelentette, hogy a jövőben több ezer órányi videotartalmat fog terjeszteni a Windows Media Video 8 technológia alkalmazásával. A fenti vállalatok további hasznot remélhetnek az élesebb képminőségtől, az alacsonyabb terjesztési költségektől, a szinte az egész világra kiterjedő elérhetőségtől, valamint a digitális jogvédő technológiáktól.

A tegnaptól elérhető Windows Media Video 8 olyan alapvető technológiai hátteret nyújt a filmipar számára, mellyel biztosíthatja a digitális tartalmak otthonokba és a mozikba szállításából befolyó busás hasznát. A megnövelt tömörítés teljes képernyős, majdnem DVD-szintű képminőséget ígér 500 Kbps-os átviteli sebesség mellett, amely a mai viszonyok mellett reálisnak számít, s amely a Windows Media tecnológia korábbi verziójához képest harmincszázalékos fejlődést jelent. A jobb tömörítés nemcsak nagyobb felhasználói élményt jelent, hanem egyúttal alacsonyabb tárolási és sávszélességi költségeket is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14