A Sprint PCS bemutatta az első teljesen színes mobiltelefont

Tóth Kristóf, 2001. március 29. 21:45
A Sprint PCS, az USA negyedik legnagyobb mobil-telekommunikációs szolgáltatója bemutatta a világ első, az USA-ban is kapható teljesen színes kijelzős mobiltelefonját.
Az új, igen apró készülék, amely kis mérete ellenére egy 2 colos színes kijelzőt tartalmaz, a japán Sanyo Electric Co. Ltd. büszkesége. A Sprint elmondása szerint a telefon egyérintéses elérési rendszerrel kedveskedik a Sprint PCS Wireless Web szolgáltatás felhasználóinak, és lehetőséget ad a azoknak 20 digitális, színes fénykép eltárolására a készülékben, amelyekre később a címjegyzékben is hivatkozni lehet a "Photo Caller ID" képhívás-azonosítók használatakor.

A Sanyo a napokban kezdi el nagy mennyiségben szállítani az új készülékeket a Sprint PCS-nek. Az új, színes kijelzős modellek a jövő héten kerülnek fel a Sprint termékpalettájára, és azonnal meg is vásárolhatók.

A készülék további extraszolgáltatásai a színes kijelzőn és a hagyományos telefonfunkciókon kívül a hanghívás, a hangfeltérképezés, a külső képernyő (többek között a hívó fél azonosítóhoz) és a jegyzettömb.

A mobiltelefon 499,99 dollárba kerül az Egyesült Államokban, és két akkumulátorfeltöltés között maximum két óra hosszú beszélgetési, vagy pedig 120 óra készenléti idővel gazdálkodhatunk. Összehasonlítási alapként a Nokia 8260, amely a Sanyo készülékkel ellenben nem rendelkezik webeléréssel, 3,5 óra beszélgetési és 192 óra készenléti idővel rendelkezik a hivatalos adatok szerint.

A Sanyo által készített mobilkészülék természetesen nem az első telefon, amelyik teljesen színes LCD kijelzővel rendelkezik, de ez idáig az ilyen telefonok leginkább csak Japánban voltak kaphatóak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50