Tesztelésre kész a GPS navigációs telefon

Tóth Kristóf, 2001. március 29. 22:04
A finn Benefon és a Genimap bejelentette, hogy az általuk kifejlesztett Benefon Esc! GPS helymeghatározó rendszerrel és térképekkel ellátott navigációs mobiltelefon már elérhető tesztelő felhasználók és telekommunikációs kutatásokat végző szakemberek részére. A készülék az európai piacon már a tavasz során megvásárolható lesz.
A Benfon mobiltelefon a memóriájában tárolt térképek és egy 12 csatornás GPS navigátor segítségével határozza meg a felhasználó pontos helyét, aki ezt az információt alkalmazások és szolgáltatások rendelkezésére bocsáthatja, illetve megoszthatja más felhasználókkal is. A navigációs funkció útvonalakat, ismertetőket és távolságokat is képes kezelni.

A Benfon egyéb extra igényeket is kielégít: cseppálló, megerősített rozsdamentes acélburkolat védi az okos belsőt. A vállalat reményei szerint ez magával ragadja a síelők, kerékpárosok, tengerészek és más elvetemült természetrajongók fantáziáját is.

A Benfon Esc! ügyfélszolgálati, segítségkérési lehetőséggel egészül ki azok részére, akik nem mozognak otthonosan a témában. A mobilszolgáltatók szempontjából is óriási lehetőségek nyílnak, gondoljunk csak a precíziós földrajzi elhelyezkedésen alapuló szolgáltatások MPTP-n (mobile phone telematics protocol) keresztüli sugárzására, valamint a mobil térképszolgálati, MMSP-re (mobile map service protocol) épülő alkalmazások beindítására. Jukka Nieminen, a Benefon termékmenedzsere állítása szerint az elfogadott mobiltelefon-ipari szabványokat alkalmazó Benefon a pozíción alapuló szolgáltatások gyors elterjedéséhez kíván hozzájárulni a nyitott MPTP és MMSP interfészek bemutatásával.

A Benefon Esc! részére a Genimap biztosítja a térképállományt az internetes lehetőségeket kihasználva. A szolgáltatást úgy tervezték, hogy egyaránt alkalmazható legyen mobiltelefon-, illetve PDA-készülékeken is, elősegítve a technológia elterjedését szárazföldön és vízen, városban és vidéken egyaránt. Megjeleníthetők geográfiai, úthálózati, sőt hajózási térképek is.

"Szolgáltatásunk legnagyobb erőssége a tartalmi lefedettség" - hangoztatja Mikko Salonen, a Genimap internet- és mobilalkalmazások felelős igazgatója. "Jelenleg különféle típusú térképek állnak rendelkezésre közel 20 európai ország teljes területéről, és ez még az év során jelentős mértékben bővülni fog."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36