A HAEF megduplázta a HITF befektetési tőkéjét

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 6. 09:08
További 5 millió dollárt bocsátott a Hungarian Innovative Technologies Fund (HITF) rendelkezésére a cég anyavállalata, a Hungarian-American Enterprise Fund (HAEF), ezzel megduplázta a kockázati tőkét kezelő cég eszközeit.
A HITF elsősorban a LaserBit Kommunikációs Rt-be való befektetésének sikerével bizonyította be, hogy az új technológiákat kifejlesztő magyarországi kisvállalkozások a világpiacon is versenyképesek lehetnek.

A HITF portfóliójába tartozó LaserBit a közelmúltban 6 millió dolláros tőkeemelést hajtott végre az Intel-Capital által vezetett konzorcium közreműködésével. A tőkeemelés kevesebb mint egy évvel az után vált lehetővé, hogy a HITF két magyar vállalkozóval megalapította a céget.

A közlemény szerint a Hungarian Innovative Technologies Fundot 1998-ban 5 millió dolláros alaptőkével hozta létre a Hungarian-American Enterprise Fund. A HITF tőkebefektetési alap kizárólag csúcstechnológiát fejlesztő kisvállalkozókat vagy feltalálókat finanszíroz a közép-európai térségében.

A HITF befektetései között szereplő cégek már kifejlesztettek egy gépkocsi-rendszámtáblákat felismerő és elemző szoftvert, valamint mobilkommunikációs eszközöket, lézeres telekommunikációs készülékeket, továbbá egy mikrohullámú ellenőrző készüléket is. Ez utóbbi képes az interneten keresztül vezérelni és ellenőrizni akár a háztartási elektronikus gépekből álló rendszereket is.

Kulcsszavak: HAEF HITF LaserBit +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59