Elbocsátások a Marconinál

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 9. 07:31
Két londoni lap is úgy értesült, hogy a távközlési ágazatban érdekelt brit Marconi cég 3 ezer embert tervez elbocsátani, mivel a világgazdasági növekedés mérséklődése miatt csökkenek a megrendelései.
A Sunday Business úgy tudja, hogy a 3 ezer ember harmadát a cég nagy-britanniai vállalataitól bocsátják el. A Financial Mail on Sunday pedig azt közölte, hogy a 3 ezer fős leépítést hivatalosan akkor jelentik majd be, amikor a Marconi kedden jelzi: a megrendelések hanyatlása miatt csökken a nyeresége és szerkezetátalakítást helyez kilátásba. A Marconi szóvivője nem kívánta kommentálni a lapok értesülését és csak annyit mondott, hogy "nem kommentálják a piaci spekulációkat".

A Marconi márciusban záródott negyedéve a brókerek szerint gyenge volt, de a befektetőket elsősorban az izgatja, hogy hogyan alakul a vállalat eredménye a továbbiakban, különösen annak fényében, hogy az utóbbi hetekben számos vezető távközlési alkatrészgyártó aggodalmának adott hangot nyereségalakulása kapcsán.

A Marconi egyelőre hallgat és nem nyilatkozik arról, hogy a távközlési ágazat hanyatlása milyen mértékben hatott a cégre. A Marconi árfolyama ugyanakkor idén jelentősen gyengült. A Marconi a világon összesen 49 ezer embernek ad munkát.

Kulcsszavak: Marconi +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14