Megnyílt a két első teleház Szerbiában

Kovács Gyôzô Kovács Gyôzô, 2001. április 9. 22:52
A USAID támogatásával 66 teleház és tele-kunyhó épül, illetve nyílik meg a következő egy-másfél hónapban a szomszédos Vajdaságban és Szerbiában.
Korábban már hírt adtunk arról, hogy az amerikai USAID közel 700 ezer dollárt adományozott a Jugoszláviai Teleház Szövetségnek a körülbelül két éve megindult teleház-mozgalom támogatására. Az adományból a Jugoszláv Szövetség a magyarországi DemNet-tel és a Magyar Teleház Szövetséggel együttműködve a jugoszláv kistelepülések részére pályázatot írt ki, amelyen 66 település nyert korszerű informatikai eszközöket, illetve lehetőséget a teleház-vezetők oktatására valamint magyarországi tanulmányutakon való részvételre.

Az elsőként két pályázó, Ljig és Ivanica települések civil szervezetei alakítottak ki nagyon kedvező körülményeket a településen és április 6-án illetve 8-án már át is adták a teleházakat az ott lakóknak. Ivanica mellett Bukovicán megnyílt az első telekunyhó is. A Ljig melletti Belonavicán és Moraván már majdnem készen van a két telekunyhó, amelyeket – valószínűleg - a jövő héten adnak át a két helység lakóinak. A ljig-i átadáson - az alapító Mirko Markovics írón kívül - részt vett Olivera Jelkic asszony, az Igazságügyi Minisztériumnak a civil szervezetekért felelős miniszterhelyettese, míg Ivanicán az ugyancsak alapító Boris Eftovski meghívására James Stephenson a jugoszláviai USAID igazgatója. Mindkét megnyitón beszédet mondott Nizák Péter a Demnet igazgatója, Verbászi András és Beer Miksa, a Jugoszláv Teleház Szövetség alelnökei és Kovács Győző a Magyar Teleház Szövetség tiszteletbeli elnöke.

Kulcsszavak: teleház

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36