A Tenovis a Bosch Kft. telekommunikációs üzletágában

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 10. 08:13
A Robert Bosch Kft. és a német Tenovis GmbH disztribúciós szerződést kötött a Bosch telekommunikációs üzletágára, amely szerint a Bosch Kft. a Tenovis kizárólagos magyarországi disztribútora lesz - jelentette be Péter B. Záboji, a Tenovis GmbH vezérigazgatója.
Hozzátette: a szerződés értelmében a Tenovis 2002 végéig még használhatja a Bosch márkanevet, s övé lesz a Bosch Telecom alközponti termékvonala. A vezérigazgató az előzményekről elmondta: tavaly áprilisban az egyesült államokbeli KKR magánbefektetői alap megvette a Bosch cég privát hálózatok üzletágát, s ez működik Tenovis néven a jövőben.

A vezérigazgató kiemelte: a Tenovis olyan szolgáltatásokat és komplex megoldásokat kínál, amely például egy call center esetében már magában foglalja az interneten történő telefonálást is.

Wagner Richard, a Bosch Kft. telekommunikációs és biztonságtechnikai üzletágának vezetője elmondta: a Bosch Kft. távközlési üzletága több mint tíz éve van jelen a magyarországi piacon, és mára az üzleti kommunikáció területén több mint 25 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. Hozzátette: jelenleg Magyarországon négy társaság 1.200 munkatársa gyártja és forgalmazza a Bosch termékeit, ebből három a gépjárműiparban tevékenykedik.

A Bosch Nagykereskedelmi Kft. tavaly 90 millió márka árbevételt ért el, amelynek mintegy egynegyede a távközlés üzletág forgalma. Az idén a tavalyi évre jellemző, több mint tíz százalékos növekedést kívánjuk megismételni - tette hozzá Wagner Richard. A távközlési üzletágnak jelentős viszonteladói hálózata van, ebben stratégiai partner a MatávCom Kft.

Wagner Richard szólt arról is: a magyar kft.-nek Romániában és Fehéroroszországban van viszonteladói kapcsolata. A Tenovis GmbH tavaly 2,044 milliárd márkás forgalmat bonyolított le, ami 4 százalékkal több, mint 1999-ben. Péter B. Záboji az idei tervekről konkrétumokat nem árult el, de azt elmondta, hogy növekedést remélnek.

Kulcsszavak: Bosch Tenovis +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50