A Telecom Italia cáfolja a Telekom Austria átvételét

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 10. 10:15
A Telecom Italia cáfolta azt a hétfőn, Bécsben napvilágot látott értesülést, miszerint a Telekom Austria (TA) 29,8 százalékos résztulajdonosaként át akarná venni az egész osztrák céget.
"Minden alapot nélkülöz az az állítás, amely szerint a Telecom Italia abszolút többséget kívánna szerezni a Telekom Austriában" - közölte az osztrák hírügynökséggel hétfőn Rómában Daniela Bracco, az olasz cég szóvivője. Bracco kijelentette: még semmi nem dőlt el. A TA vezetésének leváltásával kapcsolatban szárnyra kelt híreket a szóvivő nem kívánta kommentálni.

Bécsben közben úgy tudják, hogy Johannes Dietz, az ÖIAG osztrák állami vagyonkezelő igazgatója Heinz Sundttal, a TA egy éve kinevezett vezérigazgatójával személyesen tárgyal Sundt távozásáról, akinek 20 millió schilling végkielégítés járna.

Tudni vélik ezen kívül, hogy megtalálták Sundt utódát is Ernst Ha:berli svájci papíripari menedzser személyében, aki a távközlés terén ugyan nem rendelkezik tapasztalatokkal, viszont a szanálásokban nagy tekintélyre tett szert. Ha:berli svájci, de az osztrák Vorarlberg tartományban az amerikai Fort James Corp. papírszalvéta-gyár menedzsere volt.

Állítólag kész tényként kezelendő a Telecom Italia által a TA-hoz kinevezett pénzügyi igazgató, Stefano Colombo távozása is, ő ugyanis rosszul becsülte fel a TA várható eredményeit, s ezért a tőzsdei bevezetés után nem sokkal kiadott prognózis-módosítás a mai helyzetből nézve feleslegesnek bizonyult.

A TA felügyelő bizottsága kedden tartja meg múlt hétről elhalasztott tanácskozását, s az eredményről szerdán, sajtóértekezleten tájékoztatják a közvéleményt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14