Iomega-Sonicblue szövetség

Tóth Kristóf, 2001. április 11. 22:20
Az adattárolók piacán többéves tapasztalattal rendelkező Iomega Corporation képviselői bejelentették, hogy a jövőben együtt kívánnak működni a Sonicblue cég Rio részlegével, melynek eredményeként a közeljövőben olyan új Rio audiolejátszók jelennek meg a piacon, melyek 100 MB kapacitású lemezek fogadására alkalmas integrált PocketZip meghajtókkal lesznek ellátva.
"Mi már a 100 MB-os PocketZip drive hivatalos bejelentése előtt tisztában voltunk azzal, hogy ez az új termék óriási érdeklődésre tart majd számot az iparban. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a 100 MB-os PocketZip meghajtónkat illetően a digitális audiolejátszók esetében úttörőnek számító Rio lesz az első OEM partnerünk" - nyilatkozta Bruce Albertson, az Iomega Corporation elnök-vezérigazgatója.

Az Iomega által a közelmúltban piacra dobott PocketZip 100 MB típusú meghajtók nagyjából gyufásdoboz-méretű, 100 MB-os kapacitású adattároló lemezek kezelésére képesek. A 100 MB-os lemezek egy újonnan kifejlesztett, rendkívül tartós fémtokot kaptak, így az Iomega garantálja, hogy a lemezek szállítás közben sem sérülhetnek meg. Egy darab 100 MB-os PocketZip lemez egyébként 10 dollárba kerül, így a hasonló kapacitású flash memóriákhoz képest mindenképpen költséghatékonyabb megoldást jelent.

"Az Iomega a PocketZip meghajtót illetően kiváló munkát végzett. Úgy gondoljuk, hogy az új, PocketZip meghajtóval szerelt Rio digitális audiolejátszók nagyon jól beleillenek cégünk termékskálájába" - mondta Jim Cady, a Sonicblue Rio részlegének elnöke.

Az Iomega cég már több éve képviselteti magát az adattárolók piacán, és legtöbb terméke óriási sikert aratott a felhasználók körében. A cég egyik legújabb termékének számít a PocketZip 100 MB típusú meghajtó, mely képes a belehelyezett megfelelő típusú lemezek komplett írási, illetve olvasási feladatainak ellátására. A PocketZip drive-okat és a hozzá tartozó lemezeket eddig leginkább számítógépek közötti biztonsági mentések, illetve egyéb adatok mozgatására használták, mostantól azonban a Rio közreműködésével a hordozható audiolejátszók piacára is betört a PocketZip. Az Iomega a 100 MB-os meghajtók és lemezek mellett egyébként továbbra is gyártani fogja a korábbi 40 MB-os modelleket is.

Kulcsszavak: Iomega Sonic adattárolás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55