A százezresek táborában a Startlap

, 2001. április 12. 20:35
A VNU Budapest Lapkiadó Rt.-hez tartozó Startlap belépett a százezres látogatószámmal rendelkezők táborába, melybe eddig csak az Origo és az Index tartozott. Az alig egy hónapja beindított internetes lapmozgalma, a lap.hu rendszer sikerének is köszönhetően nyitóoldali látogatottsága (session) szerint a Startlap már a második helyezett a magyarországi portálok között, megelőzve az Indexet.
A VNU Budapest Rt.-hez tartozó, 1999. májusában létrejött Startlap tematikus rendszerbe csoportosítva kínálja a legjobb weboldalak gyűjteményét, átláthatóvá és könnyebben használhatóvá téve az internetet a felhasználók számára.

A Startlapot 2000 nyarán vásárolta meg a VNU Budapest Lapkiadó Rt. Az eltelt alig kilenc hónap alatt a portál látogatottsága megnégyszereződött és mára elérte a hazai internetes piacon kimagaslónak számító napi 100 ezres látogatószámot (a Startlapot a Medián Webaudit méri). A Startlap ma a második leglátogatottabb nyitóoldallal rendelkező magyar portál.

Gerentsér Imre, a VNU internetes lapigazgatója szerint a Startlap gyors sikere annak köszönhető, hogy a tematikus linkgyűjteményt a látogatók kortól, nemtől, és internetes ismeretektől függetlenül, érdeklődési területüknek megfelelően tudják használni.

A Startlap dinamikus növekedéséhez hozzájárult az alig egy hónapja indult lap.hu internetes lapmozgalom nagy sikere is. A www.lap.hu oldalról elérhető laprendszer lényege, hogy maguk a felhasználók hozhatnak létre minden igényt kielégítő, minőségi linkgyűjteményt az általuk kiválasztott témákban. A Startlapon már több mint 100 témakör várja a látogatókat, míg holland társa, a Startpagina 1500 témakört felölelő gyűjteménnyel rendelkezik.

Kulcsszavak: onlineszolg Startlap

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14