Egyre több webes diák az online egyetemeken

Zsigó József, 2001. április 15. 17:40
Mind több és több jó hírű amerikai egyetemen szerezhetünk fokozatot anélkül, hogy akár csak egyszer is beléptünk volna campusába.
Távoktatási programmal jelent meg a múlt héten a világhírű Massachusetts Institute of Technology, amely mind a 2000, itt oktatott kurzus anyagát, ezek jegyzőkönyveit és sillabuszait elérhetővé tette a weben, és aki akarja, videón is megtekintheti az előadásokat. Természetesen vizsgázni is lehet online.

A University of Pennsylvanián MBA fokozatot lehet szerezni, a University of Phoenix pedig 12 000 diákot oktat interneten keresztül. Dr. Edward Guilano, a New York Institute of Technology elnöke tisztában van azzal, mennyire jelentős az oktatás globalizálódása. Lehet, hogy a mi oktatási rendszerünk nem tökéletes, de az biztos, hogy hatékony, és a világ minden részén másolják. Arra kell törekednünk, hogy exportáljuk rendszerünket – mondta riportereknek. Guilano szerint a diákok ma már nem igénylik annyira a tanáraikkal fenntartott személyes kapcsolatot, mint régebben, többre becsülik a könnyen és önállóan elsajátítható, jól megszerkesztett információs csomagokat.

Főleg a nagy vállalatok és azok az intézmények tudnak profitálni a távoktatásból, ahol a munkatársaknak állandó továbbképzésen kell részt venniük – írja az Irish Times.

Kulcsszavak: e-learning felsőoktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55