Nyomtatás számítógép nélkül

Tóth Kristóf, 2001. április 18. 21:33
Az Epson egy olyan különleges nyomtatót fejlesztett ki a digitális fényképezőgépekhez, amely lehetővé teszi a számítógép nélküli nyomtatást is.
Az új Epson Stylus Photo 785EPX a tintasugaras printerek közé tartozik. Elsősorban a digitális fényképezőgépekkel készített képek kinyomtatásához használható ideálisan. Ennek oka, hogy számos olyan megoldást és eszközt tartalmaz, amelyek kifejezetten a fényképek készítését teszik hatékonyabbá.

Az Epson először a Stylus Photo 785EPX esetében alkalmazza a legújabb PRINT Image Matching technológiát. Ennek lényege, hogy a digitális kamarák és a nyomtatók eltérő színkezelési technikáiból adódó különbségeket áthidalja, és így sokkal valósághűbb képek kinyomtatására nyílik lehetőség.

Az Epson Stylus Photo 785EPX maximális felbontása 2880 x 720 dpi. A rendkívül jó minőségű nyomtatásról az Advanced Micro Piezo technológia és a hat színű festékpatron gondoskodik. Egy tintacsepp mindössze négy pikoliternyi festéket tartalmaz. Így az elkészült képek minősége megfelelő felbontás és papír esetén szinte ugyanolyan, mint a hagyományos fényképeké.

Az Epson Stylus Photo 785EPX talán legnagyobb érdekessége, hogy nem kell feltétlenül számítógéphez csatlakoztatni. Ennek többek között az az oka, hogy egy beépített PC kártya foglalattal rendelkezik, amelyet tulajdonképpen egy memóriakártya adapterként lehet alkalmazni. Kompatibilis a digitális kamerák esetében elterjedt CompactFlash Type I és Type II, IBM Microdrive, Memory Stick, Secure Digital és SmartMedia eszközökkel is. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem kell külön kártyaolvasókat használni. Természetesen ebben az esetben is felmásolhatók a képek a számítógépre, amin tárolhatók és szerkeszthetők.

Az új nyomtató egy könnyen kezelhető vezérlő panellel rendelkezik, melynek segítségével többek között beállítható a papír típusa, mérete, a nyomtatás felbontása és színparaméterei valamint a másolatok száma is. Annak érdekében, hogy a számítógép nélküli munka hatékonyabb legyen az Epson egy opcionálisan megvásárolható, 1,6 colos kijelzőt is elkészített. Ezen még a nyomtatás elkezdése előtt megtekintethetők a kiválasztott képek.

Az Epson Stylus Photo 785EPX várhatóan júniustól lesz elérhető, és körülbelül 250 dollárért (75 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Kulcsszavak: printer kamera Epson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59