Duplázott a Sun Microsystems Magyarország

, 2001. április 23. 16:53
A Sun Microsystems Magyarország az előző pénzügyi év dinamizmusát is felülmúló ütemben növekedett a 2000. július 1-jével kezdődött pénzügyi évének tavaly december 31-én zárult első felében. A cég termékértékesítésből származó bevétele a megelőző év azonos időszakához képest 132%-kal, vagyis több mint kétszeresére növekedett.
A számok összehasonlításakor a dinamizmust jól leíró adat, hogy az elmúlt negyedév bevétele meghaladja a cég 1998. pénzügyi évének teljes bevételét. Naptári éves bontásban, az 1999. és 2000. éveket összehasonlítva, a bevétel növekedése 89%-os.

Hasonlóan kiugró növekedést produkált a Sun két szolgáltatási üzletága, az Enterprise Services és a Professional Services. Az ES, amely a termékek proaktív támogatását biztosítja a Sun-ügyfelek számára, csaknem 60%-kal, a PS, amely a platformszintű integrációt és az ahhoz tartozó tanácsadási és konzultációs tevékenységet látja el, mintegy 400%-kal, azaz csaknem a négyszeresére növelte bevételét.

A Sun magyarországi leányvállalat bevételének ilyen mértékű növekedése az elmúlt pénzügyi év elején meghatározott, igen sikeresnek bizonyult stratégia további folytatásának köszönhető, mely során a cég a nagyvállalati megoldások első számú platformjaként pozícionálta magát. További, a siker szempontjából meghatározó tényező, hogy az anyavállalat fókuszát követve a Sun a telekommunikációs szektor internet alapú szolgáltatásainak és más szektorok internetes fejleszetéseihez kínál megbízható, skálázható, magas rendelkezésre állást biztosító és biztonságos platformot.

A sikerek mögött termékoldalról a nagyvállalati kiszolgálók mellett lényeges szerepet játszott a Unix alapú rendszerek iparágvezető háttértároló rendszereinek, a Sun StorEdge termékek dinamikusan növekvő értékesítése Magyarországon. A StoreEdge termékek térhódítását mi sem jelzi jobban, hogy a Sun a StorEdge T3 támogatását nemrégiben más, többek között Linux, HP-UX, IBM AIX és NT platformra is kiterjesztette. A magyarországi termékértékesítésben egyre kiemelkedőbb szerepet játszik az iPlanet (a Sun-Netscape Alliance keretében folyamatosan továbbfejlesztett, immáron a Sun árlistájának részét képező) szoftverek - melyek az e-business minden területét lefedő komplex megoldásokat biztosítanak - eladása.

Az elmúlt fél évben a hagyományosan erősnek bizonyuló pénzügyi és telekommunikációs szektor mellett a Sun sikerszektorként könyvelhette el az államigazgatás területét is. A NIIFI (Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda) által a magyar felsőoktatási, tudományos és közgyűjteményi szféra igényeit kiszolgáló, nagy számítási teljesítményű szuperszámítógép szállítására kiírt tenderét nyerte meg a cég, mely két, egyenként 48 processzort tartalmazó E10000 gép leszállítását jelenti. A konfiguráció a világ 500 legerősebb konfigurációját tartalmazó top 500 lista 462. helyét szerezte meg, mely az első számítógép Magyarországról, ami a neves listára felkerült.

Az év második felében a további sikeres projektek lebonyolítása és a növekedés fenntartása mellett a Sun Microsystems Magyarország a partneri hálózat további erősítését kívánja folytatni. A terveknek megfelelően a cég sikeresen indította el a CDP (Channel Development Provider), azaz az értéknövelt disztribúciós modellt, illetőleg következetesen végzi a meglévő partnerek képzését és akkreditációját annak érdekében, hogy a Sun iForce programját - melynek lényege, hogy a cég meglévő metodológiájával képes internetes stratégia megalkotására, fejlesztésére és integrációjára, továbbá a megfelelő architektúra létrehozására - partnereivel közösen, minél sikeresebben hajthassa végre.

Kulcsszavak: +céginfo Sun-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36