Internet alapú online jogi szolgáltatás Magyarországon

Kovács Attila, 2001. április 25. 16:15
Nemzetközi összehasonlításban is különleges – nálunk a maga nemében első - interaktív jogi szolgáltatást indít útjára az angol Clifford Chance magyarországi irodája, a Köves Clifford Chance Pünder – jelentették be az ügyvédi iroda és a Unisys Magyarország április 25-i közös sajtótájékoztatóján.
Az e-Lex.hu néven kínált elektronikus tanácsadás először a távközlési és az elektronikus aláírással kapcsolatos hazai problémákra, kérdésekre terjed ki, ám hamarosan a magyarországi adózással, bankjogi és pénzügyi kérdésekkel, valamint a versenyjoggal bővül. Mint Fekete Gábor, a Unisys Magyarország vezérigazgatója a tájékoztatón elmondta, cége a portálkialakítás és -üzemeltetés szoftverével a technológiai támogatást adta a rendszerhez. Az általános jogi tanácsadást végző e-Lex.hu kétnyelvű, a magyaron kívül angol nyelven is kommunikál. Az eddig 15-20 millió forint beruházást igénylő szolgáltatásra az ügyvédi iroda szerint idén kb. tíz nagy felhasználó fizet majd elő. A szolgáltatás várható évi díja 2-5 millió forint.

Lakatos Péter, a Köves & Társai ügyvédi iroda távközlési és informatikai jogra szakosodott csoportjának vezetője hangsúlyozta, az e-Lex.hu nem egy hagyományos jogszabálygyűjtemény, a szolgáltatás logikája szerint a fastruktúrában felépített információ modellezi az ügyfelek gondolkodását egy adott ügyfél-kliens szituációban; a felhasználó több előre meghatározott kérdés közül választhat, másrészt az e-Lex.hu-ban nem található kérdéseit azonnal eljuttathatja az irodához, amelyekre egy későbbi időpontban kap választ.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50