Az AOL beszáll az e-könyvkiadásba

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. április 30. 20:22
Az AOL Time Warner könyvkiadó részlege bevezette az iPublish rendszert, mely tulajdonképpen egy olyan weboldal, melyen a kéziratok tengerében keresik a jövő bestsellereit.
Az online könyvkiadásban most kezd terjedni az a nézet, hogy ha a könyveket kiadhatják az interneten, akkor miért is ne kaphatnák meg a kéziratokat is ugyanígy. Az AOL mellett a Barnes&Noble.com, a Viacom tulajdonában lévő Simon & Schuster és a Bertelsmann-féle Random House is elkezdte az internetes tehetségkutatást.

Az iPublish elsődleges szolgáltatása az iWrite, mely felsorolja a pályázó írójelöltek nevét, és elérhetővé teszi beadott műveiket. Ahhoz hogy valaki pályázhasson az iWrite-ba, először három másik pályázó munkájáról kell értékelést írnia, ezután küldheti el saját művét. Ha a leadott mű aztán megfelelő visszhangra talál, a művet teljes terjedelmében megjelentetik e-könyvként, és kinyomtatható formában elérhetővé teszik a weboldal látogatói számára. A legsikeresebbek lehetőséget kapnak arra is, hogy a Time Warner Trade Publishing Amerika-szerte terjesztő kiadójánál hagyományos formában is megjelenhessenek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50