Educatio Press - felsőoktatási hírszolgálat indult

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 7. 07:55
Educatio Press néven felsőoktatási hírszolgálat kezdte meg működését; a szervezet célja, hogy a terület szereplőit naprakész információkkal lássa el oktatáspolitikai kérdésekben és elősegítse az intézmények közötti kommunikációt.
Hornyák Tibor szerkesztőség-vezető az MTI-t arról tájékoztatta, hogy első lépcsőben tíz egyetemi újságíró adja az országos hírszolgálat tudósítói hátterét; nyolcan vidéki nagy egyetemeken, ketten Budapesten tanulnak. Az információkhoz ingyenesen juthatnak hozzá az érintettek. A híreket a kezdeti időszakban a www.felvi.hu honlapon olvashatják az érdeklődők, később saját honlap elindítását tervezik.

Hornyák Tibor jelezte: az Educatio Press alapítói az országos közvélemény mellett a helyi és a regionális közönséget is szeretnék tájékoztatni a felsőoktatást érintő változásokról, problémákról. A hírszolgálat elsősorban a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület öt éve kialakult szervezeti és személyi bázisára épít. Hornyák Tibor tudatta: az elkövetkező hónapokban felveszik a kapcsolatot a helyi és az országos sajtóorgánumokkal.

Kulcsszavak: onlineszolg oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14