Leányvállalatot alapított a Telindus Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 7. 15:11
A hálózatintegrátor belga Telindus MV Közép-kelet-Európában elsőként Magyarországon alapítja meg leányvállalatát, s reményeik szerint négy éven belül piacvezetővé válnak - közölte Joost Drieman, a nemzetközi cégcsoport alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
Bata Miklós, a kétmillió forint alaptőkéjű Telindus Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az első évben 300 millió forintra tervezett árbevételük 2005-re várhatóan eléri az 5 milliárd forintot.

Amennyiben ez bekövetkezik, akkor a társaság - a 150 milliárd forintra becsült - rendszerintegrátor-piac felét kitevő hálózatintegrációs piac legnagyobb szereplője lesz - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Míg a hálózatintegráció főleg az adathálózatok kiépítését valósítja meg, addig a rendszerintegráció ezen kívül a hálózatintegrációhoz kötődő szolgáltatásokat és azok tartalmát is magában foglalja.

Bata Miklós kifejtette: a vállalkozás főleg telekommunikációs cégeknek, internet- és alkalmazásszolgáltatóknak, középméretű ipari és kereskedelmi cégeknek kínálja a hálózati infrastruktúra kiépítését, internetbiztonsági megoldásokat, valamint video- és figyelőrendszereket.

A Telindus MV egyébként az SCI-Modem Kft. révén már két éve jelen van Magyarországon. A SCI-Modem Kft. nemrég kötött 2,5 millió euró értékben szerződést a Matávval hálózat-hozzáférési eszközök szállítására.

Joost Drieman az anyacégről elmondta: a brüsszeli tőzsdén jegyzett társaság tavaly 550 millió euró árbevételt ért el, amely 60 százalékkal haladja meg az azt megelőző évit. A nyereség 24 millió eurót tett ki, ez 43 százalékos gyarapodás a bázisidőszakhoz képest.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36