Az MKB 50 százalékos részesedése a Tradespotting Kft.-ben

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 8. 18:21
A Tradespotting Pénz- és Tőkepiaci Fejlesztő Kft. hamarosan részvénytársasággá alakul, és a jelenlegi 12,5 millió forintos törzstőkéjét 90 millió forintra növeli - mondta hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján Makay Mátyás, aki jelenleg a kft. ügyvezető igazgatója, majd az rt.-vé alakulás után annak vezérigazgatója lesz.
A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. a közelmúltban tőkeemelés révén 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a kft.-ben. Ugyanekkor egy magánbefektető további 10 százalékos tulajdonrészre tett szert.

Makay Mátyás elmondta: a kft.-t 2000 februárjában négy magánszemély hozta létre, akkor 5 millió forintos törzstőkével. A részvénytársasággá alakuláshoz már befizették a szükséges tőkét, az napjainkban törzstőkén felüli vagyonként áll a kft. rendelkezésére.

A tájékoztatón elhangzott: a Tradespotting Kft. egy éve fejleszt pénzügyi és kereskedelmi szolgáltatásokat biztosító internetes alkalmazásokat, s az internetes állampapír-kereskedésbe is bekapcsolódott.

A tőkeemeléssel létrejött pénzügyi és tulajdonosi háttér megfelelő alapot teremt majd az rt. számára arra, hogy mind az elektronikus kereskedelembe, mind az internetes pénzügyi szolgáltatásokba bekapcsolódjon. A már működő, saját fejlesztésű állampapírdealer-rendszeren túl olyan komplex pénzügyi és tőkepiaci internetes alkalmazásokat dolgoznak majd ki, amelyek mind a vállalatok közötti (B2B), mind a cégek és a fogyasztók közötti (B2C) kereskedést lehetővé teszik.

A tájékoztatón kiderült: üzleti titokként kezelik azt, hogy milyen felárral növeli meg jelenlegi részesedését az MKB és a magát megnevezni nem kívánó magánbefektető, mivel a négy alapító magánszemély nem vesz részt az rt.-vé alakuláshoz szükséges törzstőkeemelésben.

A tavalyi üzleti évről Makay Mátyás nem kívánt érdemi adatokat közölni, de az idei év már remélhetően pozitív eredménnyel zárul. Az is elhangzott, hogy az MKB stratégiájába jól illeszkedik a Tradespotting megvétele, mivel a bank egyrészt partnert talált saját internetes fejlesztéseihez, másrészt befektetést szerzett egy ígéretes piacon, az e-kereskedelem területén.

Kulcsszavak: +céginfo MKB Tradespotting

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55