E-Finance a Siemenstől

, 2001. május 10. 19:25
A Siemens Financial Services az első pénzügyi szolgáltató, amely mostantól az interneten keresztül integrált e-finance-megoldást kínál a B2B (Business-to-Business) üzletek lebonyolításához. Az új Capaxx nevű rendszer segítségével teljes üzleti folyamatok intézhetők az interneten keresztül, beleértve a finanszírozást is.
Ezzel a hagyományos üzletben szokásos számla ellenében történő fizetés most először folytonos online folyamatként végezhető a B2B ügyleteknél. Mivel a Siemens Financial Services egyidejűleg az internetes ügyletekből eredő követeléseket is átvállalja, az eladóknak azonnal rendelkezésükre áll a pénz. Az online elszámolás jelentősen csökkenti a számlás fizetés költségeit is: kétharmadával olcsóbb a hasonló hitelkártyás fizetésnél, 50 százalékkal a bizományosi konstrukcióknál.

A Capaxx-et elsőként egy pilot-projekt keretében, az automatizálástechnikával foglalkozó elektronikus piactéren, a Vertacrosson próbálják ki. A Siemens második partnere a Dresdner Bankcsoport lesz. A bank internetes szolgáltatásai részeként Capaxx bázison nyújt majd az SFS pénzügyi megoldást a B2B ügyfelek számára. A rendszer teljes körű európai és Egyesült Államok-beli bevezetését 2001-2002-es üzleti év végére tervezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14