Multimédia-rendszer beteg gyermekeknek

, 2001. május 14. 16:51
Ma ünnepélyes keretek között adták át a UPC Magyarország, az LG Electronics Magyar Kft. és a CityReach International Hungary adományát, 35 televízió-készüléket és 55 végpontos kábeltelevízió-hálózatot a Semmelweis Egyetem II. számú, Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján. A rendszert a klinika dolgozói és a kis betegek vették át a IX. kerületi polgármester és alpolgármester jelenlétében az adományozó cégek képviselőitől
A rendszert Kovács J. Nimród, a UPC Közép-európai Csoport elnöke, dr. Steinreich Péter, a UPC Közép-európai Csoport igazgatója, Németh Csaba, a UPC Magyarország Budapesti Igazgatóságának vezérigazgatója, B. D. Jang, az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója és Antal Péter, a CityReach marketingigazgatója adta át.

A több mint 115 éves múltra visszatekintő Tűzoltó utcai Gyermekklinika méltán az ország egyik legismertebb gyermekgyógyintézménye, ám a hazai egészségügy anyagi gondjaitól ez a klinika sem függetlenítheti magát. A 179 ágyas kórházban évente 7000 fekvő beteget kezelnek, 18 ambulanciájukon pedig az elmúlt évben közel 50 ezer beteg fordult meg. Az elöregedett épületben meglehetősen mostoha körülmények között folyó, ennek ellenére nemzetközi szinten is elismert, magas szintű gyógyítómunkát jelentős mértékben segítik alapítványok, intézmények, magánemberek adományai.

A klinika egyebek között magyarországi gyermek tumor-leukémiai központ: az országban előforduló daganatos gyermekek mintegy harmada kerül a II. sz. Gyermekklinikára. E betegség gyógyításában az intézmény orvosi gárdája nemzetközi eredményekkel dicsekedhet. A terápia nyomán betegeik 70 százaléka gyógyultan távozik. A mostani adomány a többi beteg között talán az ő szenvedéseiket enyhíti majd a legjobban.

A UPC Magyarország az 55 végpontból álló kábeltelevíziós rendszert építette ki az intézmény kórtermeiben és orvosi szobáiban. Emellett kifizeti a jogdíjakat is: díjmentesen bocsátja az intézmény rendelkezésére a televíziós csatornák vételi lehetőségét. A UPC Magyarország az ország legnagyobb szélessávú távközlési szolgáltatója, több mint 35 településen összesen közel 600 000 csatlakozási ponton biztosítja a kábeltelevíziós szolgáltatást.

Az LG Electronics Magyar Kft. a televíziókészülékeket szállította. A kórház igényeinek megfelelően 16 darab 37 centiméteres, 16 darab 55 centiméteres és 3 darab 63 centiméteres korszerű készüléket helyeztek el a klinika helyiségeiben.

A hálózat biztonságának megteremtésében és a finanszírozásban a CityReach International Hungary Kft. működött közre. Az üzleti internet páneurópai infrastrukturális hátterének megteremtésén dolgozó nemzetközi vállalkozás tavaly decemberben nyitott Budapesten is nagy biztonságú adatátviteli központot. A cég, amely már most is a kolokáció hazai piacvezetője, elkötelezett a magyar társadalom infokommunikációs fejlődésének elősegítése mellett, ugyanakkor sikeres magyarországi multinacionális vállalatként felelősséget érez a társadalom gondjai iránt is. Támogatási politikájában a beteg, illetve a tanulni vágyó gyermekek segítése kiemelt helyen szerepel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50