Találkoztak a Startlap-szerkesztők

, 2001. május 17. 12:21
Első alkalommal találkoztak a valóságban május 12-én az új netes közösség, a lap.hu rendszer oldalszerkesztői. Az esemény házigazdája a Startlap csapata volt. A rendezvényre több mint 40 oldalszerkesztő jött el az ország minden részéből.
A külső szerkesztők között megtalálható középiskolás diák, egyetemista éppúgy, mint a tanár, művészettörténész, számítástechnikus, újságíró, tűzoltó vagy tengerész. A budapesti Netvillage internetkávézóban megrendezett találkozón a Startlap versenyt hirdetett az oldalszerkesztők között: a résztvevők három kategóriában szavazhattak a legjobb „lapokra”. A kategória győztesei – legjobb tartalom: ezotéria.lap.hu, legjobb design: görög.lap.hu, legjobban kategorizált oldal: eu.lap.hu – értékes nyereményekben részesültek.

A Startlap két hónapja holland laptársa, a Startpagina mintájára indította el lapmozgalmát, a lap.hu rendszert. Az eltelt alig két hónap alatt a több mint 90 oldalszerkesztő segítségével 140 tematikus linkgyűjteményre tett szert. A Startlap célja, hogy a holland Startpagina sikerét itthon is megismételje vagy akár felülmúlja, ahol jelenleg 1800 témakörben készült linkgyűjtemény várja a látogatókat.

Tamás Mihály – a Startlap főszerkesztője – 1999 májusában indította el a Startlapot, mely akkor alig 3 hónap alatt napi 5-6 ezer látogatót vonzott az oldalra. A 2001. március 6-án elindított lap.hu rendszer a napi több mint 1 500 000 látogatóval rendelkező holland testvérlap, a Startpagina (www.startpagina.nl) mintájára épül fel. Hollandiában a több mint 800 szerkesztő által létrehozott Startpagina oldalakat naponta több százezren keresik fel.

Tamás Mihály elmondta: „Célunk, hogy a Startlap látogatószámával elsők legyünk a hazai piacon. Reményeink szerint a magyar internetezők a jövőben az ismert keresőmotorok helyett a Startlap tematikus linkgyűjteményét használják majd, ha bármilyen információra lesz szükségük A-tól Z-ig. A lapmozgalom elindításával nem titkolt célunk a közösségépítés is: olyan csapatot szeretnénk létrehozni, akik azon kívül, hogy színvonalas oldalakat készítenek, igazi szerkesztőséggé válnak és nemcsak virtuálisan találkoznak.”

A rendezvényen a Startlap bejelentette, hogy hamarosan újabb szolgáltatásokkal bővíti laprendszerét: belső hírlevél, fórum, linkellenőrző is indul a minél színvonalasabb tartalom létrehozása érdekében, valamint a közösségépítés szellemében.

Kulcsszavak: Startlap onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55