Széchenyi-terv: 4 témában 3 milliárdra lehet pályázni júniusban

Kovács Attila, 2001. május 18. 07:29
Stumpf István kancelláriaminiszter a távközlés világnapján a Műegyetem informatikai kar nagyelőadójában a szakma, a felsőoktatás, az államigazgatás és a sajtó részéről megjelent közel 300 fő előtt ismertette a kormány elkészült Nemzeti Információs Társadalom Stratágiájának „1.0-s verzióját”, egyúttal bejelentette a Széchenyi-tervvel összhangban az összességében 3 milliárd forint értékű támogatási program első négy pályázatát.
A Széchenyi-terv 2001-ben 15-17 milliárd forintot különít el az információs társadalom kiépítését célzó pályázatokra, nem pályázatos támogatásokra és közbeszerzésekre együttesen. Ebből most a következő pályázatok és nem pályázatos támogatások lettek meghirdetve:

SZT-IS-1 jelű pályázat – Információs társadalommal kapcsolatos hazai kutatások, nemzetközi tapasztalatok átvétele, adatbázisok képzése, karbantartása, publikálása, illetve a stratégiai tervezést segítő munkák támogatása.

SZT-IS-4 jelű pályázat – Civil szervezetek informatikai infrastruktúrájának támogatása (kiemelten fogyatékosok, hátrányos helyzetűek, nagycsaládosok, romák, határon túliak, teleházak, leszakadó csoportok).

SZT-IS-10 jelű pályázat – Magyar nyelvi technológiák fejlesztésének (elsősorban magyar nyelvhelyességi rendszerek, szövegfelolvasó technológiák, intelligens nyelvi keresés és magyar nyelvi honlap) támogatása.

SZT-IS-15 jelű pályázat – az információs társadalom építésével kapcsolatos népszerűsítő, tudatosságnövelő, ismeretterjesztő kezdeményezések támogatása.

A most meghirdetett nem pályázatos támogatások:

Sorkatonák informatikai képzésének támogatása.

Fiatalkorú bűnelkövetők képzésének a támogatása.

Továbbtanulni szándékozó roma diákok – számítógépes, internetes hozzáféréssel – való támogatása.

A pályázatok leírása megtalálható az IKB (www.ikb.hu) honlapján, illetve olvasható a Magyar Nemzet május 18-i számában megjelent IKB-hirdetésben. Jelentkezni és a részletes jelentkezési lapokat átvenni a területi hírközlési felügyeleteken lehet, mégpedig június elsejétől. Pályázni egész június hónap folyamán lehet, beadási határidő 2001. június 30.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50