Március 1-től lehet pályázni a GVOP 2005. évi informatikai pályázataira

forrás Prim Online, 2005. március 1. 12:30
A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatósága az Információs társadalom- és gazdaságfejlesztés prioritásán belül öt pályázati felhívást tett közzé, melyekre március 1-jétől december 31-ig folyamatosan lehet pályázatokat benyújtani a pályázatokat kezelő közreműködő szervezethez, az IT Információs Társadalom Kht-hoz.

A „Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek” elnevezésű pályázat integrált vállalatirányítási rendszerek bevezetését és bővítését; döntéstámogató, illetve üzleti intelligencia rendszerek bevezetését; valamint munkafolyamat-irányítási, elektronikus iratkezelési rendszerek bevezetését támogatja. Az „Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése” című pályázat elektronikus piacterek kiépítéséhez és azokhoz való csatlakozáshoz; elektronikus értékesítési és ügyfélszolgálati rendszer létrehozásához; valamint vállalatok közötti elektronikus üzleti kapcsolatok kialakításához nyújt segítséget. Az „Üzleti tartalomfejlesztés támogatása kis- és középvállalkozások számára” és a „Tartalomipari és közcélú tartalomszolgáltatás fejlesztése” elnevezésű pályázatok célja, hogy az emelt szintű szolgáltatásokat nyújtó, a kis- és középvállalkozások működését támogató internetes oldalak jöjjenek létre, valamint bővüljön a versenyképességet támogató közcélú adatok újrafelhasználása és kereskedelme. A GVOP-4.4.1 jelű pályázat a szélessávú internet-infrastruktúra kiépítését támogatja Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein.

Várhatóan márciusban új pályázat jelenik meg „Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatása Magyarország üzletileg kevéssé vonzó településein” (GVOP 4.4.2) elnevezéssel.

A pályázatok jellemzően a tavalyi konstrukciókra épülnek, de az elmúlt pályázati év tapasztalatait és a pályázó szervezetek igényeit felmérve jelentős egyszerűsítések, pályázóbarát változások történtek, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

- a támogatásra jutó, le nem vonható ÁFA támogathatóvá vált;
- a belépési küszöbök, vagyis a minimálisan igényelhető támogatási összegek csökkentek, ezzel több vállalkozás számára nyílik lehetőség pályázat beadására;
- a felajánlható biztosítékok köre a korábbi bankgarancia és kezesi kötelezvény mellett a jelzáloggal bővült;
- a bankgarancia/kezesi kötelezvény ígérvény helyett a pályázat benyújtásához elegendő a pályázó nyilatkozata arról, melyik biztosíték típust kívánja igénybe venni;
- bővült a GVOP 4.1.1 pályázat keretében megvalósítható informatikai alkalmazások köre: 2005-ben a vállalatirányítási és döntéstámogató rendszerek bevezetésén túl munkafolyamat-irányítási, elektronikus iratkezelési rendszerek bevezetésének támogatására is lehetőség nyílik.

Az információs társadalom kiépítését szolgáló, a kis- és középvállalkozások informatikai fejlesztéseit támogató 2005-ös pályázati lehetőségeket az IT Információs Társadalom Kht. előadássorozaton mutatja be. Az „EU támogatások informatikai fejlesztésekre” című rendezvénysorozaton az új kiírások ismertetése mellett a közreműködő szervezet eddigi tapasztalatainak közreadásával segíti a pályázók munkáját.

A rendezvények időpontjai és helyszínei a következők:

március 3. – Győr
március 9. – Dunaújváros
március 10. – Békéscsaba
március 22. – Budapest
március 23. – Debrecen
március 30. – Pécs
április 7. – Székesfehérvár

Az előadásokkal kapcsolatos részletek a www.itkht.hu nyitóoldalán, az Eseménynaptárban találhatóak.

2004. december végéig az IT Információs Társadalom Kht-hoz 602 pályázat érkezett be. A már rögzített pályázatokban 32,76 milliárd forintnyi támogatásra pályáznak a kis- és középvállalkozások, illetve az önkormányzatok.

2005. február közepéig összesen 104 nyertes kapott támogatásról szóló döntést, számukra 14,384 milliárd forint támogatást ítélt meg a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatósága, jelenleg a szerződéskötések zajlanak a nyertesekkel. A pályázati nyertesek egy része már elkezdte projektjét, a nyertes pályázók első jelentései a projekt előrehaladásáról, illetve a projekttel kapcsolatban felmerült eddigi költségeik elszámolásáról már beérkeztek az IT Kht-hoz.

2005. évi pályázatok

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50