Sysdata-együttműködés a Veszprémi Egyetemmel

Kovács Attila, 2001. május 19. 20:21
A Siemens magyarországi szoftverháza, a Sysdata Kft. és a Veszprémi Egyetem Műszaki Informatikai és Villamosmérnöki Intézete hosszú távú együttműködési keretszerződést írt alá az intézet oktatási tevékenységének támogatására. Az együttműködés célja biztos gazdasági háttér és modern, innovatív környezet kialakítása és fenntartása a Sysdata támogatásával.
A Sysdata Kft. Siemens-hagyományokat követve különös figyelmet fordít a magyar informatikai felsőoktatásban élenjáró intézmények és a jövő informatikus nemzedékének támogatására. Ezt annak érdekében teszi, hogy elősegítse a legjobb oktatók egyetemen maradását, a képzés magas színvonalának biztosítását. Ez a cél egybeesik a Sysdata, Magyarország egyik vezető szoftverházának üzleti érdekeivel is.

Az együttműködési keretszerződés alapján a Siemens-érdekeltség elsősorban modern, piacképes technológiákat bocsát az egyetem rendelkezésére, tanulmányi ösztöndíjakat kínál fel és támogatja a szoftver- és hardverkörnyezet fejlesztését.

A budapesti székhelyű Sysdata Kft. 2000 októbere óta Szegeden is rendelkezik irodával. A Sysdata Magyarország egyik legnagyobb fejlesztőközpontjának számít. Az 500 fejlesztő elsősorban a távközlési ágazat számára készít szoftvereket, melyek Siemens-rendszerek elemeiként kerülnek a világpiacra és Magyarországra. A cég árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 4,6 milliárd forintot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14