Új walkman a Sonytól

Tóth Kristóf, 2001. május 21. 22:16
A Sony bemutatta azt az új, NW-MS9 típusú walkmant, amely a cég egyik funkciókban leggazdagabb audiolejátszója.
Sok más cég mellett a Sony is egyre nagyobb figyelmet szentel a minél kisebb, hordozható audiolejátszóinak fejlesztésére. Ennek oka, hogy a piaci felmérések és előrejelzések is azt mutatják, hogy ezek a lejátszók egyre népszerűbbek a felhasználók körében, és ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. A kis készülékeknél azonban nemcsak a méret, hanem a jó minőségű lejátszás és a funkcionalitás is sokat számít.

A Sony új Network Walkman NW-MS9 terméke a cég Network Audio Walkman termékcsaládjához tartozik. A fejlesztők mindent elkövettek annak érdekében, hogy az új walkman a piac egyik legkiemelkedőbb modellje lehessen. Így többek között nagy hangsúlyt fektettek a designra is. A divatos kis készülék mindössze 36 mm x 81.4 mm x 14.1 mm nagyságú, míg a súlya csupán 33 gramm. Ennek köszönhetően az új audiolejátszó nagyon könnyen és kényelmesen hordozható.

A Network Walkman NW-MS9 esetében a kis méret szerencsére nem ment a teljesítmény vagy a funkcionalitás rovására. A kis készülék kompatibilis az ATRAC3 audiotömörítési formátummal is. Ennél viszont nagyobb jelentőségű, hogy a felhasználónak lehetősége van MP3, WAV és WMA formátumú fájlok lejátszására is. A zenék a számítógépről egyszerűen és gyorsan áttölthetők, hiszen az új walkmant a PC-hez USB interfészen keresztül lehet csatlakoztatni. Az NW-MS9-ben egy 64 megabájt kapacitású MagicGate Memory Stick memória kapott helyet, amelyen a tömörítéstől függően 60-120 percnyi audio tárolható. A beépített NiMH akkumulátor segítségével körülbelül 10 órán keresztül használható a kis lejátszó.

Az új Network Walkman NW-MS9 a Windows 98, 98SE, ME és a Windows 2000 operációs rendszerekkel kompatibilis. A felhasználó megkapja a könnyen kezelhető OpenMG Jukebox 2.0 szoftvert is. A Sony Network Walkman NW-MS9 május elejétől lesz elérhető.

Kulcsszavak: audioplayer Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14