Online dohányzásellenes központ

, 2001. május 24. 15:17
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május 31-ét nemzetközi dohányzásellenes világnappá nyilvánította. A leglátogatottabb hazai egészségügyi portál, a Házipatika ehhez kapcsolódóan is létrehozta NikotinStop című rovatát, hogy folyamatosan informálja olvasóit a dohányzás veszélyeiről, és ezen túlmenően segítséget nyújtson a leszokásban azoknak, akik szeretnének megszabadulni káros szenvedélyüktől.
Néhány megdöbbentő számadat a hazai helyzetről: Magyarországon egy évben átlagosan 140 000 ember hal meg – közülük 40 000 (!) a dohányzás okozta betegségekben. Ez nem meglepő, ha tudjuk, hogy évi átlagos 3260 darabos cigarettafogyasztásunkkal a világranglista harmadik helyén állunk. (Az 1960-as években még csak tizenharmadikak voltunk!) Az adatok szerint a hazai népességfogyásért is döntő részben a cigaretta a felelős. Változatlan dohányzási szokások mellett 2010-ig több mint félmillió honfitársunk fog a dohányzás miatt meghalni. A cigaretta okozta halálozás elsősorban a középkorú – 40-50 éves – embereket fenyegeti. Élet- és munkaerejük teljében ragadja el őket a halál – akkor, amikor a családjuknak és a társadalomnak a legnagyobb szükségük lenne rájuk. 40 000 ember körülbelül húsz évvel tovább élhetne, ha nem dohányzik.

A NikotinStop című rovat (http://www.hazipatika.com/topics/nikotinstop) tartalmát tekintve egy online dohányzásellenes központ, ahol az olvasók mindent megtudhatnak a témáról; találhatnak a témához kapcsolódó cikkeket, dohányzásról leszoktató termékeket és könyveket, e-mailben konzultálhatnak tüdőgyógyász, allergológus szakorvossal, egy ötletes interaktív kalkulátor segítségével kiszámolhatják, hogy az évek során mennyi pénzt költöttek cigarettára, és megtalálják az összes országszerte elérhető, dohányzásról leszokást segítő társaság elérhetőségét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50