NEC notebookok Athlon 4 processzorral

Tóth Kristóf, 2001. május 24. 21:39
Az AMD képviselői épphogy bemutatták az új Athlon 4-es mobilprocesszorokat, a napokban már egymás után jelentik be a különböző, hordozható számítógépek gyártásával foglalkozó vállalatok, hogy modelljeikbe a cég legújabb mobilprocesszorát fogják szerelni. Szerdán az AMD és az NEC képviselői jelentették be, hogy a japán piacon május végén debütáló új generációs NEC notebookokban már az AMD legújabb mobilchipje fog üzemelni, ez pedig kétségtelenül nagy lökést adhat az AMD Athlon 4-es processzoroknak.
Az NEC új hordozható számítógép-termékcsaládja a LaVie G nevet kapta, és az ebbe az új sorozatba tartozó új notebookok az AMD 1 GHz-es frekvenciájú Athlon 4-es vagy 800 MHz-es mobil Duron processzoraival lesznek rendelhetőek. Az NEC-ről egyébként köztudott, hogy régóta szimpatizál az AMD különböző processzoraival, hiszen a japán piacon már korábban is hozzá lehetett jutni AMD processzoros NEC notebookokhoz, de az új kis fogyasztású, és nem mellékesen nagy teljesítményű mobil AMD chipek valószínűleg még keresettebbé tehetik az NEC cég AMD processzoros hordozható számítógépeit.

Az NEC egyébként elég nagy piaci részesedéssel rendelkezik, így az AMD is mindenképpen jól jár azzal, hogy az NEC az ő processzorait választotta. Az NEC a második olyan cég, mely új generációs notebookjaiba az AMD új mobilprocesszorait választotta, az első ilyen cég egyébként a Compaq Computer volt, mely cég a Compaq Presario termékcsaládba tartozó notebookokat árulja AMD Athlon 4-es mobilprocesszorral, ám egyelőre csak Észak-Amerikában. A Compaq Presario 1200 típusú notebookban a mobil Athlon 4-es processzor 1 GHz-es változata kapott helyet, és így 1599 dollárba kerül a Compaq nemrégiben bejelentett újdonsága.

Egyes források szerint a Compaq Computer és az NEC után a Hewlett-Packard is piacra dobja saját AMD Athlon 4-es processzorokkal szerelt hordozható számítógépeit.

A múlt héten bejelentett, notebookokba szánt AMD Athlon 4-es chipekben kapott helyet a világon először az AMD új processzormagja, a Palomino. A Palomino magra épülő szerverekbe szánt AMD processzorok a közeljövőben látnak napvilágot, ezt követően pedig az asztali számítógépekbe szánt változat is felbukkan a piacon. A mobil AMD Athlon 4-es processzorok jelenleg 850, 900, 950, valamint 1000 MHz-es változatokban kaphatóak - írta a ZDNet.

Kulcsszavak: processzor AMD NEC notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14