A Win9x-vonalat is érinti az Easy CD Creator hibája

Tóth Kristóf, 2001. május 30. 18:49
Néhány héttel ezelőtt kapott lábra a hír, miszerint az Easy CD Creator 5-ös változata súlyos hibákat okozhat, amennyiben a szoftvert Windows 2000 alatt futtatják. A legfrissebb hírek szerint azonban Win9x alatt is problémák adódhatnak.
Mint már korábban megírtuk, a Roxio Easy CD Creator CD-író szoftverének 5-ös verziója súlyos hibákat tartalmaz, amelynek következtében a Microsoft Windows 2000 operációs rendszerének felhasználói hibás működést, rendszerösszeomlást, lassú operációsrendszer-betöltődést tapasztalhatnak, sőt számos felhasználó elvesztette merevlemezének teljes tartalmát is.

A probléma, amely az Easy CD Creator 5.0-felhasználók ezreinek okozott komoly gondot, a szoftvercsomag Take Two alkalmazásából ered, a program ugyanis hibásan kezel egyes cserélhető lemezes meghajtókat, beleértve bizonyos CD-író és -újraíró egységeket is. A hibát elismerte a szoftvert készítő Roxio, de annak súlyosságát a társaság jócskán alábecsülte. A problémára még a szoftveróriás Microsoft is felhívta a figyelmet, mégpedig hivatalos figyelmeztetésben.

A legújabb jelentések szerint a szoftvercsomag nemcsak a Windows 2000 operációs rendszer alatt működik hibásan. Az utóbbi időben több olyan esetről érkezett jelentés, amelyek során a Take Two és Direct CD hibás működése problémákat okozott Windows 98-as rendszerek működésében. Ezekben az esetekben azonban a merevlemez tartalma mindig sértetlen maradt.

Windows 98 alatt a szoftver bizonyos esetekben hibásan formázott CD-lemezeket készít, idő előtt kiadja a lemezt a meghajtóból, a BackUp biztonsági másolatok készítése sikertelenül fejeződik be stb. A Roxio által kiadott javítófolt ráadásul még több problémát okoz, állítják a felhasználók.

Egyesek szerint a problémák fő okozója az a programmodul, amelyik a meghajtókhoz való hozzáférést biztosítja, és közvetlenül az egységekkel kommunikál. Azt a Roxio is elismerte, hogy az egyik meghajtókat kezelő rutin hibás, de a készítők szerint csak a Zip meghajtók kezelésével van gond. Ehhez képest azonban meglepően sok a probléma olyan rendszerek esetében is, amelyek nem rendelkeznek Zip meghajtóval.

A Roxio a kérdésekre, hogy "Miként lehetett egy szoftvert ilyen súlyos hibákkal kiadni?", vagy "Hogy lehet, hogy a tesztelők nem vették észre a hibákat", azt válaszolta, hogy a különféle számítógép-konfigurációk száma rendkívül nagy, és nincs mód minden egyes konfiguráció mellett letesztelni a programot.

Kulcsszavak: bug multimédia Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50