Erősíti pozícióját a Samsung

Kollár Csaba, 2001. május 30. 18:58
Miközben az amerikai és az európai mobiltelefon-gyártók kihelyezik vagy leépítik telefongyártó-üzletágukat, addig az ázsiai fejlesztők megpróbálják erősíteni pozíciójukat Európában.
A Gartner piackutató cég felmérése szerint a koreai Samsung nemcsak a különféle elektronikai szerkezetek piacán erősíti pozícióját, de 59%-os fejlődését tekintve már csak a Nokia van előtte, 65,5%-kal.

A Samsung bejelentette, hogy a United Kingdom Accreditation Service, ami az angol kereskedelmi minisztérium felügyelete alatt működik, a Samsungot választotta ki mint hivatalos tesztirodát az európai GSM telefonok vizsgálatára.

Elemzők elismerően nyilatkoznak a cég fejlődéséről, többen megjegyzik, hogy már régen nem egy koreai cégről beszélünk, amely elektronikai termékeket gyárt, hanem egy olyan óriásról, amely világviszonylatban komoly fejlesztéseket folytat, és gyártmányai a csúcstechnológiát képviselik. A cég termékpalettáján megtalálható a háztartási elektronikai készülékektől kezdve számos ipari alkalmazásra szánt termék is, kedvező árával pedig a Samsung elnyerte a fogyasztók szimpátiáját is.

"Cégünk hatalmas pénzeket fektet a mobiltelefonok fejlesztésébe, hogy az európai és amerikai fogyasztók egyaránt elvárásaiknak megfelelő modelleket kapjanak" – nyilatkozta a cég egyik szóvivője. A cél az, hogy szinte az összes telefontípus kompatibilis legyen a GSM900 és a DCS 1800 hálózatokkal is. Az egyik legújabb modell az SGH-A200, kettős LCD kijelzővel, WAP 1.1-es böngészővel. A külső LCD ablak segít azonosítani a hívót, illetve a szokásos információkat – idő, dátum, térerősség, akkumulátortöltöttség – is tartalmazza. A készülék mindössze 77 gramm súlyú, összecsukható. Kicsi, karcsú és finom vonalvezetésű, tökéletesen illeszkedik a tulajdonos kezébe, vagy diszkréten megbújik keskeny oldalzsebében. A WAP-os funkciók hanggal is aktiválhatók, csak kimondjuk a WAP szót, és hamarosan böngészőnk online lesz.

Ha a Samsung piacpolitikáját elemezzük, akkor elmondhatjuk, hogy a Nokiához hasonlóan a fiatal embereket célozta meg, akiket a játékokkal, vakmerő színeivel, modern designjával akar megnyerni. Talán ezért gondolhatjuk úgy, hogy a mobiltelefonok versenyében e célcsoportot tekintve a Samsung és a Nokia párharcára számíthatunk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50