TNS Modus-FigyelőNet a tudásalapú demokratikus társadalomért

, 2001. május 31. 11:02
A TNS Modus és a VNU üzleti, gazdasági portálja, a FigyelőNet mai sajtótájékoztatóján bejelentette stratégiai szövetségét. Az együttműködés keretében mostantól a TNS által végzett publikus hazai és külföldi kutatások a FigyelőNeten bárki számára elérhetővé válnak. A sajtótájékoztatón a TNS Modus első ízben számolt be új szolgáltatásáról, a Politikai Barométerről, melynek hetente megújuló adatai ezentúl ugyancsak a FigyelőNeten nyomon követhetők.
A TNS Modus és a FigyelőNet együttműködése arra irányul, hogy a TNS által végzett mind a hazai, mind a nemzetközi publikus kutatási eredményeket,a FigyelőNeten rendszeresen az érdeklődők rendelkezésére bocsássa. A szövetség keretei azonban ennél tágabbak. A FigyelőNet és a TNS Modus saját kutatások együttes elvégzésére, azok publikálására, sőt szakmai konferenciákon való részletesebb, mélyebb elemzésére is vállalkozik.

A TNS Modus már 1993 óta működtet egy olyan országosan reprezentatív, speciális kutatási módszert, ami folyamatosan, minden héten, hetente 250 megkérdezett véleményét vizsgálja különböző termékek, márkák használatáról, a reklámokra való reagálásáról. Az elemzések 4 hetet fognak át, így mindig 1000 megkérdezett véleményét elemzik úgy, hogy az aktuális heti adatokkal „előregördül” a minta. Így olyan heti adatokhoz jutnak, amelyek már jelzik a változásokat, de a folyamatos működés következtében az esetlegesen nagyon kiugró heti adatokat kiegyenlítik, és ezáltal a hosszabb távú tendenciák és a tényleges változások kimutatására is alkalmasak.

A TNS Modus a tracking segítségével méri az internethasználat és a telekommunikációs szolgáltatások igénybevételének terjedését is, de a Politikai Barométer is így készül. A módszer további előnye, hogy moduljellegű felépítéséből következően a felhasználó cégek a tracking működésének költségeit együttesen finanszírozzák, így az információ lényegesen kevesebbe kerül, mint külön-külön rendszerek működtetésekor.

A TNS Modus - a világ több mint ötven országában jelen levő Taylor Nelson Sofres csoport részeként - különböző szakterületekre specializálódott, s a kizárólag megrendelésre készülő elemzések mellett gyakran készít egy-egy szakterületet átfogó, publikus elemzéseket is. Ilyenkor a kutatók nemcsak a hazai információkat gyűjtik össze, de mögöttük áll az adott területre specializálódott virtuális szakértői csoport, biztosítva a világ különböző országaiban összegyűlt tudásanyag egyidejű hozzáférhetőségét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55