A német kormány engedélyezte az együttműködést az UMTS-hálózatokban

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 6. 08:12
A német kormány távközlési felügyelete kedden engedélyezte az együttműködést a harmadik generációs mobilhálózatok megépítésében és az infrastruktúra kezelésében a koncessziós társaságok számára. Ez nagy megtakarításokat tesz majd lehetővé a tavalyi óriási koncessziós díjakat máig nyögő távközlési vállalatok számára.
Az engedélyezett korlátozott együttműködés keretében a vállalatok megoszthatják jeltovábbító állomásaikat és antennáikat, anélkül, hogy a koncessziós szerződésekben vállalt kötelezettségeik sérelmet szenvednének. A felügyelet közölte azt is, hogy ez elvi engedély: a távközlési vállalatok esetleges együttműködési megállapodásait majd egyenként és külön-külön megvizsgálják.

A hat nyertesnek - köztük a Deutsche Telekomnak – tavaly összesen 50,5 milliárd euróba kerültek a koncessziók az árverésen. Ezzel a német költségvetés mérlege váratlan többletbe fordult, a távközlési vállalatok viszont mértéken felül eladósodtak, részvényeik árfolyama lejtőre került.

A hat nyertes közül öten már jelezték, hogy különböző szintű együttműködésre törekednek, különben az új hálózatok kiépítése egyenként és átlagosan további 6 milliárd eurójukba kerülne. Csak a Vodafone-leányvállalat Mannesmann Mobilfunk vezetői közölték, hogy az effajta együttműködés ellenükre van.

Kulcsszavak: UMTS +fohir mobilhálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36