A Telia a Sonerát szeretné?

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 7. 07:51
A svéd Telia távközlési vállalat tárgyalásban áll a finn Sonera távközlési vállalat megvásárlásáról - jelentette szerdán a Finanstidningen című svéd gazdasági lap. A Telia a Tele Danmarkkal is tárgyal a Tele Danmark mobilrészlegének megvásárlásáról, a lap szerint.
A Sonera igazgatótanácsának elnöke, Tapio Hintikka cáfolta az értesülést, de a Telia szóvivője, Lars Joelsson nem cáfolta, igaz, nem is erősítette meg közvetlenül. Hintikka azonban azt elismerte, hogy "ismerkedő megbeszélések" voltak a Sonera és a Telia között - írta az APA hírügynökség. A Telia fő szóvivője, Michael Kongstadt hozzátette, hogy a Telia stratégiája a terjeszkedés az északi országokban.

Szakértők szerint a két cég kitűnően kiegészítené egymást, mert kevés közöttük az átfedés. Probléma, hogy a Sonerának van egy német UMTS-koncessziója. Ha a Sonerát felvásárolná a Telia, ezt a koncessziót el kellene adni - alkalmasint a spanyol Telefónica lenne a vevő -, mert a Teliának is van UMTS-koncessziója. Ez nagy veszteség lenne a Sonerának - írta a svéd lap.

A Telia azóta érdeklődik hevesebben a Tele Danmark iránt is, hogy a Tele Danmark és a norvég Telenor tárgyalásai nem vezettek eredményre - tette hozzá az újság.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50