Ericsson: adattovábbító rendszerek a Sonera otthoni hálózataihoz

, 2001. június 8. 20:24
Az Ericsson szerződést kötött a Sonerával DWDM rendszerek szállításáról, melyek segítségével a Sonera otthoni telekommunikációs hálózatainak teljesítményét fokozza.
Az új hálózat és a DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) rendszer segítségével a Sonera az otthoni vállalkozások és előfizetők szélessávú internetszolgáltatások iránti igényeit elégíti ki.

„Az Ericssont választottuk az új DWDM rendszer leszállításához, mely a tavaly megrendelt nemzetközi hálózatunkat egészíti ki” - nyilatkozta Juhani Puuronen, a Sonera Carrier Networks igazgatója. “Megbízható és gyors harmadik generációs multiplex hálózati megoldásokat szeretnénk nyújtani…”

A hálózat együttműködik a Sonera Ivan és Global IP szolgáltatási koncepcióval, és problémamentesen kapcsolódik a Sonera nemzetközi szélessávú hálózatához, mely Szentpétervártól és Moszkvától egészen a Balti-tengerig húzódik. Sőt, a hálózat a legfontosabb európai városokon keresztül az USA-ig is elér.

„Nagyra értékeljük Finnország legnagyobb szolgáltatójának döntését, hogy az Ericssont választotta. A rendszer segítségével a Sonera újfajta, gyors adattovábbításon alapuló szolgáltatásokat kínálhat a piacon” – nyilatkozta Matti Lehtimäki, az Ericsson Finland sales alelnöke.

Az Ericsson DWDM rendszere 10 Gb adattovábbítást tesz lehetővé a Sonera otthoni hálózataiban, ezáltal például sokkal gyorsabbá válik a mozgóképek továbbítása a terminálok között. A nagyobb adattovábbítási sebességnek köszönhetően az előfizetők a Sonera újfajta (többek között multimédiás) szolgáltatásait is igénybe vehetik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55