Megosztott Palm?

Kollár Csaba, 2001. június 13. 21:50
A Palm marketingstratégiáját átgondolva a cég két részre osztását tervezi. Az egyik az operációs rendszerrel foglalkozna, a másik pedig az eszközökkel, készülékekkel.
Ahogy a mobilcégek piaca is hanyatló tendenciát mutat, úgy a Palm eredményei sem tekinthetők egyértelműen pozitívnak. Két részre szakadásával feltehetőleg stabilizálni tudja működését, illetve pozitív hatást gyakorolhat a pénzügyi mutatókra is. A Palm nehézségei azt követően is fokozódtak, hogy hardveróriás Compaq és a HP egyesítette erőit a PDA piacon. A szakadás – állítják a cég képviselői – megnövelhetik a szétválasztott üzleti egységekre irányuló figyelmet, ami feltehetőleg több részvényest eredményez, így a két rész összességében nagyobb összeget könyvelhet el, mint ha egyben maradna. A PC operációs rendszerek piacát a Microsoft uralja, közel 90%-os piaci részesedéssel. A vezeték nélküli piacon azonban nem beszélhetünk ekkora cégdominanciáról. A Palm a legnagyobb gyártókkal (Nokia, Motorola, Ericsson, Psion) létrehozta a Symbian szövetséget, hogy elhárítsák Bill Gates cégének dominanciáját. A Symbian OS-t már eredményesen használják az Ericsson R380 és a Nokia 9210 modellekben.

A Palm jövőjét illetően egyelőre nem lehet egyértelműen előre jelezni, hogy a kettéválás meghozza-e azokat az eredményeket, amelyeket a cég elvár.

Kulcsszavak: +céginfo +fohir Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36