A Synergon vezetői a Cessna-baleset áldozatai

Elhunyt Gyurós Tibor, az IVSZ elnöke

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 15. 19:34
Czakó Ferenc, az ügyvivői testület tagja, ezekkel a szavakkal vette át ma a Synergon ideiglenes vezetését: "Meggyőződésem, hogy a Synergon szervezeti ereje e tragikus pillanatban is biztosítja a napi működés megvalósítását. A Synergon vezetése és munkatársai irányításommal folyamatosan végzik munkájukat és mindent megtesznek a társaság zavartalan működése érdekében."
A Somogy megyében csütörtök este lezuhant repülőgépen Gyurós Tibor elnök-vezérigazgató, Lakatos Levente vezérigazgató-helyettes, valamint Felkai András és Völgyes Iván a társaság igazgatóságának tagjai utaztak, és ők is, valamint a Cessna 210-es kisrepülőgépen tartózkodó ötödik utas, és a gép pilotája életület vesztették.

A Synergon részvényeinek tőzsdei kereskedését másfél órára felfüggesztette a Budapesti Értéktőzsde, miután a kibocsátó pénteken reggel értesítette a tőzsdét a társaság vezetőit ért balesetről.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi megállapításai szerint feltehetően a csütörtök esti vihar okozta a katasztrófát. Már a levegőben leszakadt a gép szárnya, erre utal, hogy Tapsony közelében péntek reggel 7 óra körül meglehetősen szétszórodva találták meg a gép roncsait. A Zágrábból Siófokra tartó Cessna keresése egész éjszaka folyt, száznál többen kutatták gyalogosan és gépkocsikkal a Mesztegnyőtől délre eső területeket. A kora reggeli órákban egy helikopter találta meg egy nehezen megközelíthető bokros, fás területen a gép roncsait. A baleset körülményeinek vizsgálatát a légügyi hatóságok szakértőinek bevonásával megkezdték.

Bár a Synergon hivatalos értesítést még nem kapott négy vezetőjének sorsáról, s így közleményük is csak az utaslistát erősíti meg, biztosnak tekinhető, hogy az utasok nem élték túl a katasztrófát, így az informatikai szakma gyászol.

Gyurós Tibor (élt 38 évet) – a Synergon ügyvezető testületének és igazgatóságának elnöke – ez év januárjában vette át a vezérigazgatói megbízást, azt ígérve, hogy bebizonyítja a befektetőknek, hogy jó helyre tették pénzüket. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte diplomáját, majd a Rolitron Műszaki Fejlesztési Kisszövetkezetnél helyezkedett el szoftverfejlesztőként. Később divízióvezető, majd 1992-től a Rolitron Informatika Rt. vezérigazgatója lett, és a Rolitron-Optotrans fúzió óta meghatározó vezetője a Synergonnak. Írányítása alatt vált meghatározó szervezetté az Informatikai Vállalkozások Szövetsége is.

Lakatos Levente (élt 32 évet) befektetési igazgató volt, mielőtt januárban kinevezték a Synergon Informatika Rt. általános vezérigazgató-helyettesévé. Lakatos korábban GE Budapest Bank értékpapírcégének volt a vezérigazgatója, előtte pedig az Ernst & Young, illetve a Daewoo Értékpapír Rt. vállalatfinanszírozási részlégéinél dolgozott különböző beosztásokban. Lakatos idei feladata, a befektetési tevékenységek koordinálása mellett, a Synergon reorganizációs programjának végrehajtása volt.

Czakó Ferenc, aki most ideiglenesen átvette a Synergon irányítását, a Rolitronból és Optoransból Synergon néven egyesített cég Optotrans ágának volt egyik alapítója, vezetője.

További információk:

Keszthelyi András, kommunikációs igazgató

399-5635

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59