Pehelysúlyú Sony LCD projektorok

Tóth Kristóf, 2001. június 15. 21:46
A Sony Electronics cég képviselői három olyan új pehelysúlyú LCD projektort jelentettek be, melyek a cég egyik legkedveltebb sorozatába, a SuperLite LCD projektor termékcsaládba tartoznak. Az egyik új termék a cég első olyan digitális projektora, mely már a Memory Stick adathordozókat is támogatja, vagyis használatához még számítógépre sincs feltétlenül szükség.
Mindhárom új Sony LCD projektor azonos tömegű, azaz pontosan 2,5 kilogrammot nyomnak a mérlegen, vadonatúj és elegáns designt kaptak, valamint a fejlesztők szerint kiváló minőségű, nagy fényerejű képek megjelenítésére képesek. A 2,5 kilogrammos tömeg egyébként azt is jelenti, hogy jelenleg a három új modell, a Sony VPL-CX3, a Sony VPL-CX2 és a Sony VPL-CS3 a SuperLite projektorok között is a legkönnyebb modellek.

A Sony új SuperLite projektorai támogatják a Multiscan technológiát, melynek révén többfajta bemenő jelet képesek fogadni, és amelyeket aztán 40-150 colos képátmérőjű képként tudnak kivetíteni a vetítővászonra, vagy akár a falra. A Sony VPL-CX3 és a Sony VPL-CX2 modell XGA (104x768 pixel) felbontás mellett 750-900 ANSI lumen fényerőre képes, a Sony VPL-CS3 pedig SVGA (800x600 pixel) felbontás mellett 700 ANSI lumen fényerőt képes produkálni, mely értékek ebben a kategóriában nagyon jó értékeknek számítanak. MIndhárom új projektort úgy tervezték meg a Sony fejlesztőmérnökei, hogy azok kis méretük révén nagyon könnyen legyenek hordozhatóak, és működés közben még a legkisebb asztalokon is elférjenek.

Az új LCD projektorok többek között olyan képességekkel is rendelkeznek, mint például a képkocka-kimerevítés, vagy a négyszeres digitális zoom, emellett pedig az sem elhanyagolható tényező, hogy az új modellek olyan halkan működnek, hogy semmilyen zaj sem zavarhatja meg a segítségükkel tartott előadásokat. A készülékekhez jár egy RM-PJ2 típusjelzésű távirányító is, melyen egy kis joystick is található, melynek segítségével pillanatok alatt bemenőjelet lehet váltani a projektorokon, vagy akár a fentebb említett funkciókat is aktiválni lehet.

A Memory Stick technológia támogatással rendelkező Sony VPL-CX3 4800 dollárba, a Sony VPL-CX2 3550 dollárba, a Sony VPL-CS3 pedig 2800 dollárba kerül.

Kulcsszavak: Sony projektor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14